Srbija i Balkan

"Evromajdan Srbija": Sporna zastava opet na protestu usred Beograda (VIDEO)

U koloni koja je krenula ka Crkvi Svetog Marka, kako bi pristalice opozicije zapalile sveće za ubijenog Olivera Ivanovića, primećena je zastava koja poziva na "majdanizaciju" Srbije
"Evromajdan Srbija": Sporna zastava opet na protestu usred Beograda (VIDEO)© РТ Балкан

Na novom protestu prozapadne opozicije "Srbija protiv nasilja" večeras u Beogradu opet je istaknuta zastava sa zabrinjavajućim natpisom ispod grba sa četiri ocila – "Evromajdan, Srbija"!

U koloni koja je krenula ka Crkvi Svetog Marka kako bi pristalice opozicije zapalile sveće za ubijenog Olivera Ivanovića, primećena je sporna zastava.

Muškarac koji nosi spornu zastavu rekao je za RT Balkan da iza njega ne stoji nikakva organizacija, te da su on i mladić koji nosi zastavu Evropske unije "individualci, entuzijasti".

Nije hteo da otkrije svoj identitet, ali je kazao da ima dug staž na protestima, te da je bio i 5. oktobra na skupu.

Kako kaže, nisu videli hrabrost kod čelnika koalicije "Srbija protiv nasilja" da pozovu građane da ponesu zastave EU, pa su to učinili sami.

Na pitanje zašto nosi zastavu "Evromajdan Srbija", kaže da je Srbija jedina zemlja u Evropi, osim Belorusije, koja nije uvela sankcije Rusiji, a to je, ističe, uslov za ulazak u Evropsku uniju.

Podsetimo, komentarišući situaciju u Srbiji posle izbora, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da Zapad ima ogromnu želju da se u Srbiji i na Balkanu sprovede "Majdan".

image