Srbija i Balkan

Zamenica predsednika Opštine Leposavić konzumira kokain: Objavljen snimak, pokrenuta istraga

Prištinski portal "Nacionale" objavio je video-snimke na kojima se vidi kako D. M., navodno, konzumira narkotike u opštinskim prostorijama
Zamenica predsednika Opštine Leposavić konzumira kokain: Objavljen snimak, pokrenuta istragawww.globallookpress.com © imago stock&people via www.imago

Osnovno tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici pokrenulo je istragu protiv zamenice predsednika Opštine Leposavić D. M, zbog sumnje da je na radnom mestu, u opštinskom objektu, koristila kokain, nakon čega je razrešena dužnosti.

Osnovno tužilaštvo je započelo istragu nakon što je u javnosti objavljen snimak zamenice gradonačelnika Leposavića D. M. kako, navodno, konzumira drogu u objektu opštine, prenosi "Telegrafi".

Prištinski veb portal "Nacionale" objavio je video-snimak na kome se vidi kako D. M. unosi beli prah cevčicom preko nosa u toaletu, ali i u kancelariji sa još jednom muškom osobom.

Tužilaštvo je saopštilo da se protiv osumnjičene vodi istraga za krivično delo "neovlašćena kupovina, držanje, stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih i sličnih supstanci".

Gradonačelnik Lepsavića Ljuljzim Hetemi razrešio je D. M. sa funkcije zamenice predsednika Opštine Leposavić nakon što je Osnovno tužilaštvo u Mitrovici započelo istragu protiv nje.

 D. M. je na mesto zamenice imenovao Hetemi koji je izabran za predsednika Opštine Leposavić na izborima prošle godine, a koje su Srbi, kao većinsko stanovništvo, bojkotovali.

Hetemi je izabran na izborima koje je vlast u Prištini organizovala nakon što su Srbi kolektivno napustili institucije pod patronatom vlade Aljbina Kurtija na severu KiM, nazadovoljni njenim odlukama i potezima.

image