Srbija i Balkan

Vučić kineskom ambasadoru uručio pismo za predsednika Sija o Kosovu i Metohiji

Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da se ambasadoru zahvalio na snažnom i nedvosmislenom reagovanju Ministarstva spoljnih poslova NR Kine povodom najnovijih neodgovornih poteza Prištine i čestitao predsedniku Siju Lunarnu novu godinu
Vučić kineskom ambasadoru uručio pismo za predsednika Sija o Kosovu i Metohiji© TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa kineskim ambasadorom Li Mingom kome je predao pismo upućeno predsedniku Kine Si Đinpingu, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, ali i ubrzanog razvoja bilateralnih odnosa dve zemlje.

"Odličan sastanak sa ambasadorom NR Kine Li Mingom. Uručio sam mu pismo koje sam, povodom situacije na Kosovu i Metohiji, ali i povodom ubrzanog razvoja naših bilateralnih odnosa, uputio predsedniku Siju", napisao je Vučić na svom instagram profilu. 

Predsednik je naglasio da je ambasadoru zahvalio na snažnom i nedvosmislenom reagovanju Ministarstva spoljnih poslova NR Kine povodom najnovijih neodgovornih poteza Prištine, jasno usmerenih protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Takođe, uručio sam i čestitku predsedniku Siju povodom Lunarne nove godine, uz najbolje želje za napredak njegove zemlje i blagostanje bratskog kineskog naroda", zaključio je Vučić.

image