Srbija i Balkan

Knežević: Stanje u sektoru bezbednosti Crne Gore nikad gore

Bezbednosni sektor odavno podseća na otkačeni vagon koji će svakog trenutka iskočiti iz šina i survati se u provaliju, kaže Milan Knežević
Knežević: Stanje u sektoru bezbednosti Crne Gore nikad gore© R.R./ATAImages

Predsednik Demokratske narodne partije, članice koalicije Za budućnost Crne Gore, Milan Knežević, ocenio je da je stanje u sektoru bezbednosti Crne Gore "nikad gore".

"Bezbednosni sektor odavno podseća na otkačeni vagon koji će svakog trenutka iskočiti iz šina i survati se u provaliju. Poslednja sednica Odbora za bezbednost i odbranu je bila otrežnjujuća za građane koji su mislili da je bezbednosni sektor nacionalna svetinja koja štiti bezbednost države. A ono ispade da su sitni lopovi koji obijaju trafike, kradu hidrofore i bale sena u dvorištima, pravi akademici za mnoge koji se busaju u bezbednosna i funkcionerska prsa", naveo je Knežević u intervjuu za portal podgoričke "Borbe".

Jedan njegov prijatelj je, kako je kazao, sva dešavanja i međusobne optužbe nazvao: "gadluk".

"Ali, za razliku od njega, ja mislim da je ovo dobro za Crnu Goru i da bez ovakovog gadluka ne bi ni mogli da vidimo u kakvom rasulu živimo", rekao je Knežević.

On je dodao da istovremeno iskazuje neizmerljivo zadovoljstvo što je "izvan tog gadluka", i što će, kako je istakao, nastaviti da raskrinkava sve oblike udruživanja kriminalnih klanova i nosilaca najvažnijih funkcija u državi.

image