Srbija i Balkan

Mandić: Rekonstrukcija Vlade Crne Gore najkasnije do leta

Sporazumom je predviđeno da koalicija "Za budućnost Crne Gore" dobije ministarska mesta nakon rekonstrukcije, čime bi funkcioneri nekadašnjeg Demokratskog fronta napokon i formalno bili u vlasti
Mandić: Rekonstrukcija Vlade Crne Gore najkasnije do leta© R.R./ATAImages

Do kompletne rekonstrukcije Vlade Crne Gore doći će najkasnije do leta jer su rezultati u samo tri meseca impresivni, kazao je predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Da su rezultati, koje je parlamentarna većina, zajedno sa vladom ostvarila impresivni pokazuju pohvale koje stižu sa međunarodnih adresa, navodi Mandić. Shodno tome, ocenjuje da je realno da se rekonstrukcija vlade desi pre leta.

"U međuvremenu ćemo napraviti još zajedničkih pomaka i parlamentarna većina ali svakako i vlada koja predano radi na mnogim stvarima. Razgovarao sam sa našim penzionerima koji imaju najniža primanja i ne mogu da dočaram koliko su oni srećni zbog činjenice da su im povećane penzije. I onima kojima nisu povećane postoji jasna mapa puta da će sve biti usklađeno u odnosu na to koliko je ko izdvajao u Penzioni fond i to u vrlo brzom vremenskom periodu", kazao je Mandić.

Predsednik Skupštine je odao priznanje premijeru Crne Gore Milojku Spajiću i zbog održanog popisa.

Ipak, ističe da će o nekim stvarima morati da popriča sa premijerom kako država ne bi narušila do sada ostvarene rezultate, naglašavajući da pod tim misli na slučaj turskog državljanina Binali Čamgoza čije izručenje traži Ankara, što je Podgorica odlukom ministra pravde odbila da učini.

"Ne vidim zašto rizikujemo pogoršanje bilo kakvog odnosa sa Turskom, a vidim iz izjave predsednika Crne Gore da je i on dobio od ministra Turske jednu vrstu blagog prekora zašto Crna Gora nije izašla u susret turskim zahtevima. U razgovorima sa premijerom otvoriću tu temu, da vidimo šta je veći i važniji interes za Crnu Goru", kazao je Mandić.

Mandić kaže da ni u šta nema bezgranično poverenje, te shodno tome napominje da sumnja u tačnost pojedinih podataka koje dostavlja bezbednosni sektor.

"Imam i mnogo dokaza na čemu se temelji ova moja sumnja jer sam u prethodnom periodu gledao stotine pa čak i hiljadu promašaja od onih koji su bili zaduženi da primenjuju zakon pa ga nisu primenjivali ili su ga primenjivali na način da su radili za grupe koje su imale interese u tome", kazao je Mandić.

Mandić je zaključio da Crna Gora mora nastaviti putem pomirenja, te naglasio da takav put nema alternativu.

image