Srbija i Balkan

Drama u CG se nastavlja: Milatović ne želi više nikome da daje legitimitet

Doskorašnji zamenik predsednika PES-a je istakao da je u potpunosti posvećen funkciji predsednika Crne Gore i da će, ukoliko se odluči za drugačije političko delovanje, javnost na vreme biti obaveštena
Drama u CG se nastavlja: Milatović ne želi više nikome da daje legitimitet© Rusmin Radic/Anadolu Agency

Predsednik Crne Gore i doskorašnji zamenik predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poručio je da ne želi da njegova ostavka na članstvo u toj partiji opterećuje crnogorsku javnost, niti da njom našteti svojim doskorašnjim stranačkim saborcima.

"Isto tako, u odnosu na određene stvari koje su se dešavale, posebno u posljednjih par meseci, ne želim da više bilo kome dajem svoj legitimitet, posebno ako se radi o odlukama koje su se donosile i načinu rada koji je suprotan principima na kojima je Pokret Evropa sad osnovan", rekao je novinarima Milatović.

On je danas učestvovao na konferenciji "Između stvarnosti i obmana: Dezinformacije kao prijetnja demokratskim društvima", koju organizuje Centar za demokratsku tranziciju (CDT) uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

"Što se tiče moje političke budućnosti, mislim da je javnost negde već prepoznala da sam, bez obzira na moju partijsku pripadnost, u potpunosti bio posvećen funkciji predsednika države i to će tako ostati. Ukoliko se odlučim za neko buduće drugačije političko delovanje, kao i uvek, transparentno i na vreme u obavestiti javnost", zaključio je Milatović.

Podsetimo, Milatović je nedavno u objavi na platformi Iks objasnio da ostavku podnosi zato što je dosadašnji način rada PES suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom njegovog stvaranja.

image