Srbija i Balkan

Na ulicama Srbije povećan broj pripadnika bezbednosnih službi

Prisustvo pripadnika BIA uočeno je u tržnim centrima i njihovoj okolini
Na ulicama Srbije povećan broj pripadnika bezbednosnih službi© FOTO TANJUG/ FOTO STR/bs.

Na ulicama Srbije danas je primetan veći broj pripadnika bezbednosnih službi, a na najprometnijim mestima primećeno je i prisustvo pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, javlja Tanjug.

Pripadnici bezbednosnih službi, dan nakon terorističkog napada na tržni centar "Krokus siti" nalaze se u tržnim centrima u Srbiji, i njihovoj okolini, a osim vidnog prisustva, BIA je preduzela sve neophodne bezbednosne mere.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je, nakon terorističkog napada u Moskvi, izjavio da na utakmici Crvena zvezda - Zenit "ni ptica neće moći da proleti", dodavši da građani mogu da budu mirni.

"Mi jesmo jedna od najbezbednijih zemalja na svetu. Važno je da mi preduzmemo sve moguće mere, iako nikada ne možete da znate šta i gde može da se dogodi. Sutra ćemo reći policiji da šoping molove i stadione dodatno obezbede, sva mesta gde ima veliki broj ljudi. Da mi sačuvamo naše stanovništvo, da se pripremimo za to", rekao je Vučić, dodajući i "bićemo nemilosrdni prema svakome ko pokuša da ugrozi bezbednost bilo kog sugrađanina", poručio je Vučić.

U jučerašnjem terorističkom napadu ubijene su 133 osobe, a više od 140 je povređeno.

image