Srbija i Balkan

Kecmanović nastavlja da odgovara na pitanja oštećenih

Nakon dečakovog oca, odbranu će izneti i njegova supruga, a zatim i instruktor i vlasnik strljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca
Kecmanović nastavlja da odgovara na pitanja oštećenih© Танјуг/NEMANJA JOVANOVIĆ

U Višem sudu u Beogradu danas je Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 ljudi, nastavio da odgovara na pitanja članova porodica ubijenih.

Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva, dok je najavio da na pitanja punomoćnika oštećenih neće odgovarati i juče počeo da odgovara na pitanja oštećenih, odnosno članova porodice ubijenih što bi danas trebalo da se nastavi.

Nakon njega odbranu će izneti i njegova supruga, a zatim i instruktor i vlasnik strljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

U Palatu pravde stigli su članovi porodice Aćimović, Čikić, Kobiljski, Negić čija su deca ubijena u školi, kao i porodica ubijenog čuvara škole.

Optužena Miljana Kecmanović došla je sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine i biće priveden iz Okružnog zatvora.

U sudnici će biti prisutan i Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja.

image