Srbija i Balkan

Lopovi opustošili tor srpskoj porodici kod Lipljana: Ukrali 25 ovaca, šteta veća od 4.000 evra

Vlasnik ukradenih ovaca Nikola Stojanović nije zaposlen, a živi od uzgoja stoke i poljoprivrede. Policija je obavila uviđaj, a Nikola strahuje da bi lopovi mogli da ponove krađu, jer reakcije policije nema
Lopovi opustošili tor srpskoj porodici kod Lipljana: Ukrali 25 ovaca, šteta veća od 4.000 evrawww.globallookpress.com © Danita Delimont

Više od 25 grla ovaca ukradeno je iz domaćinstva Stojanović u selu Dobrotin kod Lipljana, preneo je RTS-u Nikola Stojanović, dodajući da ne zna ko su počinioci. Krađu u noći između petka na subotu Nikola je primetio ujutru kada je pošao da obiđe i nahrani ovce.

"Lopovi su došli lokalnim putem preko njiva i na rukama odneli ovce do kombija koji je bio parkiran. Otkrili smo tragove guma i krvi", rekao je Stojanović.

Nataša Stojanović dodaje da je pre mesec i po dana u noćnim satima primetila oko kuće i domaćinstva nepoznate osobe sa baterijskim lampama, ali da su po njihovom izlasku iz kuće nepoznate osobe pobegle.

"Oni su ovo dugo pripremali", sumnja Nataša i kaže da slučaj tada nisu prijavili policiji.

Šteta koju su lopovi pričinili procenjuje se na više od 4.000 evra.

U porodici Stojanović kažu da nije prvi put da im lopovi upadaju u kuće, da im truju pse kako ih ne bi otkrili. Stojanoviću su verovali da će to prestati.

"Da jednog vrednog i poštenog radnika ovako nagrde, to je sramota. Da niko ništa ne preduzme, da li vlasti uopšte ima. Ali nema vlasti, kao da hoće da nas odsele što pre. Da propadnemo", navela je Nataša Stojanović.

Vlasnik ukradenih ovaca Nikola Stojanović nije zaposlen, a živi od uzgoja stoke i poljoprivrede.

Policija je obavila uviđaj, a Nikola strahuje da bi lopovi mogli da ponove krađu, jer reakcije policije nema.

"Čim su to jednom uradili, moguće je da će ponovo. Domaćinstvo je uvek bilo na meti lopova. Pre nekoliko godina su to bile krave i neke mašine. Uvek je bilo prijavljeno policiji i niti je pronađeno, niti nešto otkriveno. Ovo je neki vid pritiska na neki način, teško je da mi živimo tu. Kad ne možeš normalno da živiš i da se ponašaš, šta možeš da očekuješ drugo. I kad bi hteo da radiš, ne možeš ni pošteno da radiš. Ne možeš", kaže Nikola.

Krađa ovaca srpskoj porodici dogodila se u vreme trajanja meseca Ramazana, koji se za 20 dana završava Bajramom, kada muslimanski vernici tradicionalno kolju ovce i jagnjad.

image