Srbija i Balkan

"Kossev": Na Jarinju uhapšen zamenik tzv. Kosovske policije

Janković je, kako portal prenosi, u trenutku hapšenja putovao sa suprugom u pravcu centralne Srbije, a potom je prebačen u Rašku
"Kossev": Na Jarinju uhapšen zamenik tzv. Kosovske policije© Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency via Getty Images

Zamenik generalnog direktora tzv. Kosovske policije, Dejan Janković, uhapšen je danas na prelazu Jarinje, saznaje nezvanično "Kossev".

Njega su, kako portal navodi, uhapsili srpski službenici na ovom prelazu, rečeno je u tzv. Kosovskoj policiji.

Janković je navodno u trenutku hapšenja putovao sa suprugom u pravcu centralne Srbije.

"Kossev" je takođe objavio da je on potom prebačen u Rašku.

O ovom je hapšenju danas prvi izvestio zamenik kosovskog premijera, Jeton Zuljfaj, onda kada se na mreži Iks oglasio i o navodnom zadržavanju autobusa sa "Kosova" od sinoć na prelazima u Srbiji.

Posebno mu je simptomatično to što su, kako je kazao, masovna hapšenja i zadržavanja nastupila odmah nakon "uspeha 'Kosova' u PS Savetu Evrope".

Zuljfaj, naravno, smatra da sve to naređuje zvanični Beograd.

On je istakao da Beograd na ovaj način krši Sporazum o slobodi kretanja u okviru Berlinskog procesa.

"Kossev" se za zvaničnu potvrdu i više detalja o hapšenju ovog kosovskog zvaničnika obratio Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu.

Prištinska šefica diplomatije: Ne znamo da li je pušten 

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova, Donika Gervala, rekla je da još uvek nemaju potvrđenu informaciju da je zamenik direktora policije Dejan Janković, za koga je saopšteno da je u sredu priveden od strane srpskih vlasti, pušten.

Na konferenciji za medije koju su održali ona i njen zamenik Krešnik Ahmeti, šefica diplomatije potvrdila je da je Jankovića privela srpska strana.

"Još uvek nemamo potvrđenu informaciju da je zamenik direktora policije pušten, pa vas molim za malo strpljenja kada budemo imali potvrdu", rekla je ona.

image