Srbija i Balkan

Zajedno isključila Miketića iz stranke, gradski odbor na čijem je čelu razmatra napuštanje partije

Stranka Zajedno je jedna od partija koja je odlučila da bojkotuje beogradske izbore, ali njihov gradski odbor na čelu sa Miketićem je saopštio da na izbore ipak izlazi zbog čega je i došlo do isključenja
Zajedno isključila Miketića iz stranke, gradski odbor na čijem je čelu razmatra napuštanje partije© Antonio Ahel/ATAImages

Nejedinstven stav koalicije "Srbija protiv nasilja" preneo se i na "Zajedno", pa je tako odluka Đorđa Miketića iz te stranke da beogradski odbor učestvuje na izborima 2. juna, dovela do isključenja Miketića iz partije, kako se tvrdi u saopštenju beogradskog odbora.

Stranka Zajedno je jedna od partija koja je juče odlučila da bojkotuje beogradske izbore, i dok je centrala saopštila takav stav, njihov gradski odbor na čelu sa Miketićem je saopštio da na izbore izlazi.

Gradski odbor stranke Zajedno 13. aprila je doneo odluku da će "insistirati na jedinstvenom stavu opozicije, jer je to najvažniji preduslov za oslobođenje grada Beograda" od, kako su naveli "devastirajuće vlasti SNS-a".

Međutim, ako toga nema, izaći će na izbore, saopštio je gradski odbor.

Mediji prenose da je stranka Zajedno kasno sinoć na stranačkim organima donela odluku da isključi iz stranke Đorđa Miketića nakon njegove objave da će gradski odbor te stranke izaći na beogradske izbore, a u međuvremenu je stiglo saopštenje gradskog odbora u kome se kaže da će Gradski odbor danas doneti odluku o istupanju iz stranke Zajedno.

"Stranka juče nije odlučila da na lokalne izbore 2. juna neće izaći, kao što je to stajalo u saopštenju, jer će svi gradski i opštinski odbori u kojima predstoje izbori u Srbiji, na te izbore svakako izaći. Zato smo morali reagovati", stoji u saopštenju.

Đorđe Miketić povukao se iz kampanje u decembru posle objavljivanja privatnog, eksplicitnog snimka seksa.

image
VV inauguration
banner