Srbija i Balkan

Vučić se sastao sa Nebenzjom u Njujorku

Predsednik Vučić je najavio susrete sa više od 120 stalnih predstavnika različitih zemalja u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom.

Prethodno, predsednik Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Mohamedom Abushahabom.

Pre toga, Vučić je prisustvovao prijemu u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, koji je organizovala stalna Misija Srbije pri UN, za stalne predstavnike država članica UN.

Prijem je organizovan nakon završetka sednice SB UN na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj UNMIK-a o Kosovu i Metohiji.

Vučić će, kako je ranije najavljeno, imati i niz konsultacija i sastanaka sa predstavnicima zemalja članica Ujedinjenih nacija, kako bi objasnio poziciju Srbije u vezi sa najavljenom rezolucijom o genocidu u Srebrenici.

Najavio je susrete sa više od 120 stalnih predstavnika različitih zemalja u UN i saopštio da je u Misiji Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku formiran štab koji se bavi pitanjima u vezi sa pokušajem usvajanja rezolucije o Srebrenici i poručio da šanse Srbije nisu velike, ali da će se boriti.

image