Srbija i Balkan

Knežević: Crna Gora mora glasati protiv rezolucije o Srebrenici

Milan Knežević je ocenio da je namera da se rezolucijom o Srebrenici svim Srbima, mrtvima, živima i još nerođenim, stavi "kalašnjikov genocida u ruke kako bi ga nosili do kraja sveta i natrag"
Knežević: Crna Gora mora glasati protiv rezolucije o Srebrenici© R.R./ATAImages

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je da Crna Gora u Generalnoj skupštini UN mora da glasa protiv rezolucije o Srebrenici, koja, kako je naveo, najmanje veze ima sa žrtvama, a najviše sa namerom da se srpski narod žigoše kolektivnom krivicom i obeleži kao genocidan.

On je naveo da je predsedniku crnogorske Vlade Milojku Spajiću preneo da nema njegovu podršku za davanje glasa rezoluciji u Generalnoj skupštini UN.

"Crna Gora mora da glasa protiv, ne samo zbog Srbije, nego zbog sebe, jer ukoliko bude glasala za rezoluciju, osudiće i samu sebe na genocidnost", rekao je Knežević, koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On je podsetio Spajića da je Crna Gora u julu 1995. godine, kada se dogodio strašni zločin u Srebrenici, bila u zajedničkoj državi sa Srbijom.

"Bili smo dva oka u glavi, a tadašnji predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je Vojsci Republike Srpske slao gorivo i svu drugu neophodnu pomoć, probijajući embargo na Drini i međunarodni zid sankcija", naveo je Knežević.

Knežević je podsetio da je ministar inostranih poslova u Savetu ministara Elmedin Konaković nedavno najavio da će tužiti Srbiju za ratnu odštetu čim bude izglasana rezolucija.

"Bez obzira na sve, u ime onih Srba i Crnogoraca koji glasali za mene, znam šta neću", poručio je Knežević.

image