Svet

Jaka eksplozija i požar u Majamiju, najmanje dvoje mrtvih

Policijski tim za istragu podmetnutih požara takođe je bio na licu mesta, navodi "Majami herald"
Jaka eksplozija i požar u Majamiju, najmanje dvoje mrtvihGetty © Bruno Vincent/Getty Images

Jaka eksplozija i požar industrijskoj zoni u mestu Medli, udaljenom oko 20km od centra Majamija, SAD, odneli su danas život najmanje dve osobe, potvrdile su vlasti okruga Majami-Dejd.

Vatrogasna spasilačka služba okruga saopštila je da su od pet pacijenata dve osobe prebačene u bolnicu, jedna kopnom, jedna vazdušnim putem, prenosi "Majami herald". Jednoj osobi je pomoć ukazana na licu mesta.

Informacije o preostale dve osobe stigle su od policije okruga Majami-Dejd, koja je potvrdila da je poslala detektive za ubistva da istraže smrti.

Policijski tim za istragu podmetnutih požara takođe je bio na licu mesta, navodi list iz Majamija.

Zvaničnici: Radovi odgovorni za požare

Vatrogascima je prijavljena eksplozija i požar, a na mestu nesreće zatekli su kamion cisternu i više automobila u plamenu, rekao je Deni Kardeso, zamenik načelnika vatrogasne jedinice Majami Dejda za američke medije.

On je dodao da je požar lokalizovan i da je u toku istraga o uzrocima, ali da se pretpostavlja kako je do eksplozije došlo tokom neke vrste radova.

Luis Sijera iz policije Majami Dejda dodao je da su dve osobe poginule, a da je dvoje povređenih u kritičnom stanju u bolnici.

"Istragu vode odeljenje za ubistva i odeljenja za požare", rekao je Sijera.

image