Svet

Ruski ambasador u Nju Delhiju: Indija nije uvela ograničenja cena ruske nafte

Nju Delhi nije deo mehanizma koji uvodi gornju granicu na cenu ruske nafte i više puta je izražavao sumnju u efikasnost ovog mehanizma uopšte, rekao je Alipov
Ruski ambasador u Nju Delhiju: Indija nije uvela ograničenja cena ruske nafteGetty © Matt King / Stringer

Ambasador Rusije u Indiji Denis Alipov demantovao je u emisiji "Solovjev uživo" informacije o uvođenju gornje granice cena ruske nafte u toj zemlji.

Izveštaji agencije "Blumberg" su prevara, rekao je ruski diplomata i dodao da nije prvi put da ovaj medij objavljuje lažne informacije na ovu temu.

"Što se tiče Indije, ona nije deo mehanizma koji uvodi gornju granicu na cenu ruske nafte i više puta je izražavala sumnju u efikasnost ovog mehanizma uopšte", rekao je on.

Oglasilo se i indijsko Ministarstvo spoljnih poslova i naglasilo da će njihov pristup kupovini ruske nafte biti zasnovan na zahtevima energetske bezbednosti.

"Ne želim da komentarišem spekulativne medijske izveštaje. Više puta smo jasno stavili do znanja da će naš pristup biti zasnovan na potrebama energetske bezbednosti. Nismo promenili stav", rekao je ministar spoljnih poslova Indije Arindam Bagči.

Američka agencija "Blumberg" javila je, pozivajući se na izvore, da Indija ne namerava da zaobiđe antiruske sankcije i da neće kršiti gornju granicu cene nafte.

image