Svet

Kimova sestra poručila Zelenskom: Američki nuklearni kišobran je pun rupa, idete putem bez povratka

Opasne političke ambicije ukrajinskog predsednika, koji stavlja na kocku sudbinu zemlje i naroda da bi spasio sopstveni život, doneće nuklearnu katastrofu Ukrajini, rekla je Kim Jo Džong
Kimova sestra poručila Zelenskom: Američki nuklearni kišobran je pun rupa, idete putem bez povratkaGetty © Photo by Patrick Semansky - Pool /Getty Images

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una i zamenica šefa Centralnog komiteta Radničke partije Koreje Kim Jo Džong izjavila je da, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski govoreći o nuklearnom oružju, dovodi u opasnost sudbinu svoje zemlje i narod zarad spasavanja sopstvenog života.

Ona je na taj način reagovala na pokrenutu peticiju, objavljenom na sajtu predsedničke administracije, kojom se poziva na raspoređivanje američkog nuklearnog oružja u Ukrajini, odnosno poziva da se "od Ukrajine načini država sa nuklearnim oružjem".

"Megalomanija, opsesija nuklearnim oružjem i nade Kijeva u 'nepropusni' američki nuklearni kišobran, kao i opasne političke ambicije Vladimira Zelenskog, koji stavlja na kocku sudbinu zemlje i naroda da bi spasio sopstveni život, doneće nuklearnu katastrofu Ukrajini", poručila je ona, prenosi Centralna novinska agencija Severne Koreje (KCNA),

Ona je naglasila da je Zelenski otvoreno izrazio nameru da Ukrajini vrati status nuklearne sile još 2022. godine, a da je ova peticija samo "politički trik njegove vlade".

"Zelenski, zarad spasavanja sopstvenog života, stavlja na kocku sudbinu svoje zemlje i naroda. Zapavši u neizlečivu megalomaniju, govoreći da mogu da pobede Rusiju, ukrajinske vlasti nisu u stanju da vide šta će uslediti, niti da se izbore sa posledicama, dovodeći do nuklearne katastrofe koja preti njihovim životima", upozorila je ona.

Kako je navela, činjenica da je Zelenski, ćaskanjem o raspoređivanju nuklearnog američkog oružja ili razvoju sopstvenog, stavljajući na kocku sudbinu svoje zemlje i naroda kako bi spasio sopstveni život, pokazuje njegove izuzetno opasne političke ambicije.

Kim Jo Džong je napomenula da Zelenski, koji u početku uopšte nije bio u stanju da se odupre Moskvi, gleda na SAD kao na "gospodara kojeg nešto moli čim otvori usta".

"Ako Zelenski, kakav je sada, bude i dalje opsednut nuklearnim oružjem, to će, naprotiv, još jasnije staviti Ukrajinu kao metu ruskog nuklearnog oružja. Ako se nadao da će samo skrivanjem pod američki nuklearni kišobran, koji je već pun rupa na mnogim mestima, uspeti da izbegne snažan iznenadni napad Rusije, onda Ukrajina nesumnjivo ide pogrešnim putem, putem bez povratka", zaključila je Kim Džong.

image