Svet

"Fajzer" odobrio vakcine, iako su znali za neželjene efekte

Vakcina je odobrena zahvaljujući dogovoru između američkih zvaničnika i proizvođača vakcine, što je zvaničnicima kasnije omogućilo da drže ključne pozicije u farmaceutskim kompanijama
"Fajzer" odobrio vakcine, iako su znali za neželjene efektewww.globallookpress.com © Cfoto

Dogovor između američkih zvaničnika i proizvođača vakcine protiv kovida "Fajzer" omogućio je proizvodnju lekova sa ozbiljnim neželjenim efektima, izjavio je načelnik Snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije.

"'Fajzer' je, u vreme kada je odobrio vakcinu, imao dokaze da vakcinacija povećava rizik od ozbiljnih bolesti kardiovaskularnog sistema", rekao je Kirilov.

Na ovaj način su zvaničnici američkih federalnih agencija kasnije "držali ključne pozicije u farmaceutskim kompanijama", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. 

Ovo nije prvi put da se vakcina kompanije "Fajzer" dovodi u vezu sa povećanjem rizika od bolesti.

Početkom godine, primećena je moguća veza "Fajzer" vakcina s moždanim udarom u Ce-De-Ceovoj bazi podataka o bezbednosti vakcina. 

Ljudi stariji od 65 godina koji su primili bivalentnu injekciju proizvođača "Fajzer–Biontek" imali su veće šanse od ostale populacije da dožive moždani udar tokom tri sedmice od trenutka primanja injekcije.

image