Svet

Hari i Megan zamalo stradali u poteri paparaca

Kraljevski odbegli bračni par istakao je da je ova hajka lako mogla da ima fatalne posledice, verovatno aludirajući na smrt Harijeve majke, princeze Dijane
Hari i Megan zamalo stradali u poteri paparaca© Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i vojvotkinjina majka bili su akteri "zamalo fatalne" potere automobila  u pokušaju da izbegnu paparace, izjavio je vojvodin portparol a preneo "Gardijan".

Incident dogodio nakon što su princ Hari, Megan i Dorija Ragland otišli sa ceremonije dodele nagrada Fondacije Žene vizije u Njujorku u utorak, 16. maja.

"Nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, rezultirala je višestrukim sudarima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva policajca njujorške policije", izjavio je Harijev portparol.

Naglasio je i da iako poznate ličnosti shvataju da se javnost interesuje za njih, to ne bi smelo da ugrozi ničiju bezbednost.

"Širenje takvih fotografija, imajući u vidu način na koji su dobijene, podstiče veoma nametljivu praksu koja je opasna za sve učesnike", rekao je portparol.

Kraljevski odbegli bračni par istakao je da je ova hajka paparaca lako mogla da ima fatalne posledice, verovatno aludirajući na smrt Harijeve majke, princeze Dijane.

Navodno je u poteri učestvovalo šest zamračenih vozila koje su bahato vozili neidentifikovani ljudi ugrožavajući sve oko sebe – vozili su trotoarima, prolazili kroz crveno svetlo, vozili u rikverc jednosmernom ulicom, te telefonirali i fotografisali tokom vožnje.

Tvrdi se i da su ih u nekoliko navrata zaustavili saobraćajci, ali da se potera nastavila.

Međutim, portparol Policije Njujorka izjavio je da nemaju informacije o pomenutom incidentu.

Oglasio se i taksista koji je, kako kaže, vozio Harija i Megan desetak minuta pre nego što su se vratili u automobil svog obezbeđenja.

On je za "Vašington post" nazvao da to ne bi nazvao hajkom i ustvrdio da se ni u jednom trenutku nije osećao ugroženo dok su ih jurila dva automobila.

"Nije to bilo kao jurnjava kolima u filmovima. Bili su tihi i delovali su uplašeno, ali to je Njujork – bezbedno je", citirao ga je ovaj medij. 

image