Svet

Vanredno u Njujorku, objavljeno upozorenje: Ne pokušavajte da putujete (VIDEO)

Ekstremne padavine izazvale kolaps u najnaseljenijem gradu u Americi, a meteorolozi su upozorile stanovnike da se pomere na viša mesta
Vanredno u Njujorku, objavljeno upozorenje: Ne pokušavajte da putujete (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Robert Bumsted

Obilni pljuskovi posle nedelju dana uglavnom stalnih padavina izazvali su danas iznenadne poplave u Njujorku, poremetile rad metroa u najnaseljenijem gradu u SAD i pretvorile mnoge ulice u mala jezera.

Upozorenje o poplavama važilo je u Njujorku do podneva po lokalnom vremenu, jer je na nekim lokacijama palo više od pet centimetara kiše, a očekivalo se još toliko u roku od nekoliko sati, saopštila je Nacionalna meteorološka služba, preneo je Rojters.

"Pomerite se sada na viša mesta. Delujte brzo da biste zaštitili svoj život", navodi se u savetu Nacionalne meteorološke službe objavljenom na njenom sajtu.

Ekstremne padavine podstakle su guvernerku Njujorka Keti Hočul
da proglasi vanredno stanje za Njujork, Long Ajlend i Hadson Valej.

"Molim vas, preduzmite korake da ostanete bezbedni i zapamtite da nikada ne pokušavate da putujete po poplavljenim putevima", istakla je ona u poruci objavljenoj na platformi Iks (nekadašnji Tviter).

Na slikama i video snimcima mogu se videti ulice i metro koji su poplavljeni širom Njujorka, zbog čega je bio paralisan jutarnji saobraćaj.

image