Svet

Zelenski najavio izgradnju odbrambenih utvrđenja na granici sa Rusijom i Belorusijom

Odbrana će biti ojačana i u avdejevskom, marjinskom, kupjansko-limanskom pravcu na šta ukrajinski poslanik iz Rade kaže da to znači da Kijev sada očekuje ofanzivu Moskve
Zelenski najavio izgradnju odbrambenih utvrđenja na granici sa Rusijom i Belorusijomwww.globallookpress.com © IMAGO/Presidential Office of Ukr

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski najavio je izgradnju posebnih odbrambenih utvrđenja duž granice sa Rusijom i Belorusijom, koji će se protezati od Donbasa do zapadne Ukrajine.

Utvrđenja će biti izgrađena i u glavnim odbrambenim pravcima Ukrajine - avdejevskom, marjinskom, kupjansko-limanskom pravcu. 

Pitanja odbrane i stvaranje uslova za izgradnju utvrđenja postaće, kako je rekao Zelenski, pitanja od najvećeg prioriteta za državu. 

Nekoliko dana ranije, ukrajinski predsednik je kazao da finansijska sredstva, kao i beton i mine neophodne za izgradnju utvrđenja postoje, ali da je potrebno biti brži i efikasniji. 

Komentarišući ove izjave ukrajinskog rukovodstva, poslanik Rade Aleksej Gončarenko ocenjuje da to znači da Ukrajina sada očekuje ofanzivu Moskve, koju će ukrajinski vojnici pokušati da odbiju, dodajući da priznaje da Rusija razvija svoj vojno-industrijski sektor "sumanitim tempom".

S druge strane, ruski vojni analitičar Igor Korotčenko kaže da sve to znači da je Kijev priznao neuspeh kontraofanzive, prenose danas "RIA Novosti".

image