Svet

Sad i zvanično: Bivša liderka nemačke Levice Sara Vagenkneht osnovala stranku

Prvo lice nove partije potvrdila je da će se dve osobe iz njene stranke kandidovati i za izbore za Evropski parlament
Sad i zvanično: Bivša liderka nemačke Levice Sara Vagenkneht osnovala strankuwww.globallookpress.com

Bivša poslanica u Bundestagu iz redova Levice Sara Vagenkneht danas je i zvanično formirala svoju partiju, a to je saopštila na Fejsbuku. 

"Otvaramo novu partiju u Berlinu", napisala je na mrežama, dok je na konferenciji za medije otkrila da će se iz njene partije na izborima za Evropski parlament kandidovati bivši član Levice Fabio de Mazi i gradonačelnik Dizeldorfa Tomas Gajzel. 

Polazni kapital nove partije Vagenknehtove bi mogao da iznosi 1,4 miliona evra, koliko su tokom prošle godine Nemci donirali, nakon što je ova političarka saopštila da napušta Levicu i uskoro otvara stranku, prenose "RIA Novosti". 

Kako je ranije pisao "Bild", politika neimenovane stranke zasnivaće se na protivljenju ruskim sankcijama i daljem naoružavanju Ukrajine, poboljšanju odnosa sa Moskvom, borbi za socijalnu pravdu, ali i protivljenju nekontrolisanog prijema migranata u Nemačku.

Ovu politiku, čini se, podržava petina Nemaca, a veliku podršku potvrđuje i jedno od poslednjih istraživanja javnog mnjenja, prema kojem je Sara Vagenkneht ostvarila impresivan uspeh.

image
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=430548879618530 Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner