Svet

Roditelji Sirskog ogorčeni: "Idite da branite Rusiju" (VIDEO)

Otac i majka novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine suzdržano govore o svom sinu. Otac nije imao odgovor na pitanje "da li vaš sin brine za vas", a majka je posavetovala ruskim novinarima da idu na front i pišu o ruskom vojnicima
Roditelji Sirskog ogorčeni: "Idite da branite Rusiju" (VIDEO)www.globallookpress.com © Pool /Ukrainian Presidentia

Roditelji novog glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga Aleksandra Sirskog koji žive u Rusiji, upitani da prokomentarišu novu dužnost svog sina, nisu imali mnogo reči. Njegov otac je odgovorio da ne zna ništa o tome, a majka je posavetovala ruskim novinarima da idu i brane Rusiju na frontu.

Otac glavnokomandujućeg oružanih snaga Ukrajine Stanislav Siriski suzdržano odgovara na pitanje "Raptlija" kako njegov sin radi sa kijevskim režimom.

"Ne znam kako radi s njima. Ja s njima ne radim", rekao je.

Nije želeo da otkrije svoja osećanja kada je saznao da mu je sin dobio funkciju glavnokomandujućeg vojskom koja je u neprijateljstvu sa državom u kojoj živi i u kojoj mu je sin i rođen.

"Osetio sam isto što i vi. Ništa više", rekao je otac Sirskog, koji je, čini se, odavno ugasio emocije prema svom sinu.

Nije želeo da odgovara na pitanje novinara o tome da li sin brine za svoje roditelje, kratko je rekao: "Njega pitajte".

Majka koju su novinari upitali o Sirskom, nije ni pomenula svog sina, nije želela ni da govori o njemu već je posavetovala ruskim novinarima da "idu na front i pišu o ruskom vojnicima i da brane Rusiju".

Aleksandr Sirski je postao novo prvo lice ukrajinske vojske 8. februara, kada je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smenio glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. 

Dotadašnji komandant ukrajinskih kopnenih snaga, poznat kao "Kasapin" i "General200", što je oznaka za broj poginulih, i po tome što je vodio snage u "mašinu za mlevenje mesa" u Bahmutu, ne štedeći ukrajinske vojnike, rođen je u selu Novinki, Vladimirska oblast (SSSR, sada Rusija).

Njegova porodica i dalje žive u zapadnoj Vladimirskoj oblasti Rusije. Aleksandrov brat ne razgovara sa Sirskim. "Ne znam ni gde je. Ne znam ništa o njemu. Prošlo je mnogo vremena otkako se preselio (u Ukrajinu)", rekao je Oleg za TASS.

Njegov otac je bivši vojnik, majka peva u horu. Oboje su penzioneri. Dok njihov stariji sin ratuje protiv Rusije, roditelji Sirskog svake godine učestvuju u "Besmrtnom puku", a sudeći po majčinoj stranici na društvenim mrežama, ona podržava Rusiju.

Deda novog glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine se borio protiv nacizma i poginuo je u Drugom svetskom ratu.

image