Svet

Bajden opet pobrkao: Sastao se s udovicom Navaljnog pa joj pogrešio ime (VIDEO)

Ni razgovor, ni prisni pozdrav nisu pomogli da Bajden zapamti ime osobe sa kojom se sastao
Bajden opet pobrkao: Sastao se s udovicom Navaljnog pa joj pogrešio ime (VIDEO)www.globallookpress.com © Adam Schultz/White House

Supruga Alekseja Navaljnog već danima obilazi prestonice na Zapadu i sastaje se sa zvaničnicima, pa se tokom te turneje susrela i sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u San Francisku.

Julija se na sastanku sa američkim predsednikom našla sa ćerkom Dašom, nakon čega su objavljene fotografije bliskog susreta, pa čak i zagrljaja koji je Bajden uputio supruzi Navaljnog.

Ipak, ni razgovor ni prisni pozdrav nisu pomogli da Bajden zapamti ime osobe sa kojom se sastao.

Tek nekoliko minuta nakon susreta Bajden se obratio novinarima i pokazao da ne zna ime supruge Navaljnog.

"Jutros sam imao čast da se sretnem sa ženom i ćerkom Alekseja Navaljnog. On je bio čovek neverovatne hrabrosti i neverovatno je kako se njegova žena i ćerka na to ugledaju. sankcije Putinu, koji je odgovoran za njegovu smrt, objavićemo sutra", rekao je samouvereno američki predsednik.

"Jedna stvar koja mi je bila jasna jeste da će Jolanda nastaviti borbu koju je on, Navaljni, vodio. Tako da ne odustajemo", rekao je Bajden i tako otkrio da nije ni zapamtio Julijino ime.

Anketa koju je objavio Ipsos ovog meseca pokazala je da 86 odsto glasača smatra da je Bajden prestar da bi osvojio nov predsednički mandat.

image