Svet

Kakvo će opravdanje smisliti: Odbor za odbranu Bundestaga zakazao sednicu o snimku nemačkih oficira

Najveća opoziciona partija u nemačkom parlamentu, savez Demohrišćanske Unije i Hrišćansko-demokratske unije CDU/CSU, zatražila je u nedelju vanredni sastanak odbora uz učešće kancelara Olafa Šolca na sastanku
Kakvo će opravdanje smisliti: Odbor za odbranu Bundestaga zakazao sednicu o snimku nemačkih oficirawww.globallookpress.com © Monika Skolimowska/dpa

Odbor za odbranu donjeg doma nemačkog parlamenta, Bundestag, održaće 11. marta vanredni sastanak u vezi sa procurelim razgovorom visokih nemačkih oficira o mogućim napadima na Krimski most pomoću krstarećih raketa "taurus".

"Vanredna sednica Odbora za odbranu biće održana u ponedeljak, 11. marta 2024. godine, od 17 do 19 časova", navodi se na sajtu Bundestaga.

Najveća opoziciona partija u nemačkom parlamentu, savez Demohrišćanske unije i Hrišćansko-demokratske unije (CDU/CSU), zatražila je u nedelju vanredni sastanak odbora uz učešće kancelara Olafa Šolca na sastanku. 

Međutim, još nije poznato da li će prisustvovati sastanku.

Podsetimo, nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Između ostalog, na snimku se mogu čuti glasovi komandanta nemačkog ratnog vazduhoplovstva Inga Gerharca i brigadnog generala Franka Grefea.

image