Svet

Novi skandal: Nemački poslanik poziva na napad na vladine zgrade u Moskvi

Ukrajini treba dati priliku da prebaci rat na rusku teritoriju, izjavio je zamenik predsednika nadzornog odbora nemačkog parlamenta Roderih Kizeveter
Novi skandal: Nemački poslanik poziva na napad na vladine zgrade u Moskvi© Vladimir Baranov/Globallook Press

Zgrada ruskog Ministarstva odbrane ili zgrada Ruske obaveštajne službe u centru Moskve legitimne su mete koje treba napasti, izjavio je zamenik predsednika nadzornog odbora nemačkog parlamenta Roderih Kizeveter.

Prema njegovim rečima, Ukrajina treba da prebaci rat na teritoriju Rusije.

"Ukrajini treba dati priliku da pomeri rat na rusku teritoriju", kazao je Kizeveter u emisiji "Lanc" na nemačkoj televiziji, napominjući da je ministar odbrane Boris Pistorijus već pozvao na to u aprilu 2023. godine.

Kako je naglasio, potrebno je napasti i rusko Ministarstvo odbrane ili obaveštajnu službu, napomenuvši da je "apsolutno jasno da se ne radi o civilnim ciljevima i ljudima, već o objašnjavanju ruskom stanovništvu da su oni agresori".

Naime, reakcija nemačkog poslanika dolazi usred najnovijeg diplomatskog spora između Moskve i Berlina, nakon curenja audio-snimka na kojem nemački vojni oficiri razgovaraju o potencijalnom napadu na Krimski most.

image