Svet

Obama i Klinton pomažu Bajdenovoj kampanji: Donatorsko veče u Njujorku donosi 25 miliona dolara

Ulaznice za ovaj događaj su iznosile od 225 do pola miliona dolara, a najveće donatore s predsednicima fotografisaće Eni Libovic
Obama i Klinton pomažu Bajdenovoj kampanji: Donatorsko veče u Njujorku donosi 25 miliona dolaraGetty © Photo by Chip Somodevilla/Getty Images

Bivši predsednici Sjedinjenih Država Barak Obama i Bil Klinton pridružiće se kampanji aktuelnog šefa Bele kuće Džozefa Bajdena na dešavanju u Njujorku kako bi mu pomogli u prikupljanju sredstava u trci za novi mandat prvog čoveka Amerike.

Očekuje se da će trojica predsednika iz Demokratske partije prikupiti više od 25 miliona dolara, najviše u istoriji kampanja za američkog predsednika, prenosi "En-Bi-Si njuz".

Donatorskoj večeri u Radio siti mjuzik holu prisustvovaće više od 3.000 ljudi, mesta su rasprodata, domaćin će biti glumica Mindi Kejling, dok će program otvoriti prva dama Džil Bajden. Nastupaće i Kvin Latifa, Lizo, Ben Plat, Sintija Erivo i drugi.

Ulaznice za ovaj događaj su iznosile od 225 do pola miliona dolara, a najveći donatori moći će da se fotografišu s predsednicima, što će ovekovečiti čuvena Eni Libovic.

Na raspolaganju će biti i virtuelni razgovori s Obamom, Klintonom i Bajdenom, što će koštati samo 25 dolara.

Takođe, prva dama će održati VIP afterparti za 500 osoba.

Predsednički izbori biće održani 5. novembra, a demokratskom lideru opet je protivkandidat nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp.

image