Svet

Vulin: Svi scenariji Zapada za mir na Balkanu podrazumevaju uništavanje "srpskog faktora"

Nemačka politika sledi Bizmarkovu politiku, da je svaka Srbija prevelika Srbija. Oni neće Srbiju ni sa Vojvodinom, ističe donedavni direktor BIA
Vulin: Svi scenariji Zapada za mir na Balkanu podrazumevaju uništavanje "srpskog faktora"© Milos Tesic/ATAImages

"Svi scenariji Zapada za mir na Balkanu podrazumevaju uništavanje takozvanog 'srpskog faktora', rekao je donedavni direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin za TV Pink.

"Teško je zamisliti da posle dva svetska rata u kojima su Srbi bili žrtve, sada Nemačka pokreće rezoluciju u kojoj Srbi treba da, kao prvi narod u svetu u istoriji civilizacije, budu proglašeni kao narod koji je počinio genocid", izjavio je on.

Vulin je rekao da bi uništavanje "srpskog faktora" uključivalo slabljenje srpske države, uništavanje Srba u Republici Srpskoj, isključenja Srba iz političkog života u Crnoj Gori i naravno, priznanje tzv. Kosova.

"Mislim da je Bizmark rekao, a nemačka politika to sledi, da je svaka Srbija prevelika Srbija. Oni neće Srbiju ni sa Vojvodinom", istakao je Vulin.

On je dodao da "kad pitamo čemu ova rezolucija (o Srebrenici) oni kažu pa to je civilizacijska stvar. Ne, civilizacijska stvar je kad odeš na grob, položiš cvet, spustiš glavu kao Vili Brant, ne kažeš ništa. Vili Brant nikada nije rekao izvinite, on je samo ćutao i klečao pred spomenikom u Aušvicu".

Vučića pokušali da ubiju u Srebrenici

Vulin je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao u Srebrenicu, ali su tamo pokušali da ga ubiju.

"Znate li još nekog predsednika vlade kome se to desilo a da nikad niko nije odgovarao za to? Kod nas bi neko odgovaralo. Aleksandar Vučić je u Srebrenici bio linčovan, pokušali su da ga ubiju i niko nije odgovarao", naglasio je Vulin.

Vulin je rekao da to što Nemačka donosi rezoluciju o genocidu "montipajtonovski". 

"Oni dolaze i sude Srbima i traže u toj rezoluciji da se udžbenici u celom svetu prilagode toj njihovoj istini, da piše da su Srbi počinili genocid a ne Nemci, ni Japanci, Italijani u Drugom svetskom ratu, ni Hrvati, nego da su Srbi počinili genocid", naglasio je Vulin.

Istakao je da rezolucija Generalne skupštine ne obavezuje nikoga ali da je ona politička snaga.

"Sad kreće jedan strašan eho koji kaže - Generalna skupština UN je donela rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod, samim tim možemo da ih tužimo za genocid, tražimo ratnu odštetu. Znači naša generacija i generacija naše dece će raditi samo da plaćaju tužbe iz BiH, Hrvatske, čak i sa tzv. Kosova, iako je naša teritorija", naglasio je on.

Male šanse Srbije

Vulin je dodao da su naše šanse skoro nepostojeće: "Predsednik Vučić je takav čovek, uporan je, borac je, boriće se do zadnjeg dana i nastaviće i posle da se bori, ali naše šanse su nikakve. Tu rezoluciju podržava čitava EU, čitav NATO pakt i islamski svet, znate li koliko je to zemalja, moćnih i bogatih zemalja."

Na pitanje koliko je bitno da sada Srbija i Republika Srpska budu jedna uz drugu Vulin je rekao da nemamo drugog izbora.

"U Republici Srpskoj živi bar 800.000 Srba, ne možemo ih samo pustiti, zaboraviti, dopustiti da se ukune Republika Srpska. Tih 800.000 Srba ne želi i neće da živi pod tuđom upravom. Nije Republika Srpska nastala u Dejtonu voljom velikih sila, nastala je borbom srpskog naroda da ima nešto što je najbliže državi što može da ima zapadno od Srbije", naglasio je on.

Vulin kaže da Nemci sada žele da ukinu Republiku Srpsku: "Pa ne može. Republika Srpska traje duže od Kraljevine Jugoslavije, ne možete baš da je ukinete. Ona je međunarodno-pravni entitet za razliku od one nesreće od Kosova."

On je naglasio i da su Srbi ušli u Jugoslaviju sa željom da žive zajedno, ali da im se to zabranjuje.

"Nemci imaju pravo da se ujedine, to je u redu posle dva svetska rata? A Srbi ne mogu? Ujedinjenje Nemačke je predstavljalo početak kraja međunarodnog bezbednosnog sistema koji se čuvao od rata decenijama i sada hoćete da zabranite Srbima ujedinjenje, ali ćete dozvoliti da vam Nemci donose rezoluciju o genocidu", rekao je doskorašnji direktor BIA.

image
VV inauguration
banner