Svet

Kako Zapad javlja: Rusija napala Japan prošle godine, a nuklearni napad na Ukrajinu izvršila letos

”Njuzvik” otkriva ruske planove za napad na Japan prošle godine, obaveštajni podaci upozoravaju na nuklearni napad na Kijev, a Elena Zelenski tvrdi da žene ruskih vojnika ohrabruju muževe da siluju Ukrajinke - bez dokaza koji potkrepljuju ove tvrdnje, ostaje samo da se oslonite na sopstveni zdrav razum
Kako Zapad javlja: Rusija napala Japan prošle godine, a nuklearni napad na Ukrajinu izvršila letosNone © Pixabay

Moskva se sprema da izvede 25. juna nuklearni napad na Ukrajinu i Poljsku svojom interkontinentalnom balističkom raketom "sarmat", dojavio je Vašington Švedskoj i Finskoj, a navodi se u hakovanom dokumentu, koji je bio deo ukrajinskog sistema "Delta" za razmenu vojno-obaveštajnih podataka, objavio je RT internešenel na svom Telegram kanalu.

Konstatuje se da je dokument dvema skandinavskim zemljama poslat u isto vreme kada je Stejt department objavio da će podržati njihove napore da se pridruže NATO-u.

Svi zajedno smo svedoci toga da se napad 25. juna nije desio, obaveštajni podaci, ukoliko su verodostojni, nisu bili tačni, ali na neobičan način se uklapaju u histeriju u zapadnim medijima oko toga da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje u Ukrajini.

”Nuklearna tenzija” splasnula je tek poslednjih nedelja, možda to ima veze sa sastankom šefova obaveštajnih službi SAD i Rusije, Vilijama Bernsa i Sergeja Nariškina, čija je tema bila nuklearna bezbednost, a možda iza svega stoje i neki drugi razlozi. Iz nekih drugih dokumenata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin više puta je izjavio da neće upotrebiti nuklearno oružje u Ukrajini, što je u skladu sa ruskom nuklearnom doktrinom da se ono upotrebljava samo u slučaju nužne i po opstanak države neophodne samoodbrane. Tačno je da je upozorio "zapadne partnere" da ne iskušavaju Rusiju koja ima nuklearno oružje, ali je i u tom slučaju govorio o odbrani, a ne o napadu, kako je to kasnije iskrivljeno u zapadnoj javnosti.

 Vazdušna opasnost za Japan

Ništa nije nemoguće, ali ponešto zvuči prilično neverovatno, poput ”sarmata” koji samo što nisu poleteli ka Ukrajini i Poljskoj ili nedavno razobličenog ”tajnog plana” Rusije da napadne - Japan.

”Njuzvik” ovih dana prenosi materijale iz imejl prepiske koji su im ustupljeni, a u kojima, kako su ga predstavili, uzbunjivač iz redova ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) otkriva ”poverljive informacije”. 

Uzbunjivač piše uredniku portala ”Vind of čejndž”, ”ruskom borcu za ljudska prava” u egzilu u Francuskoj, da je Rusija planirala da napadne Japan u avgustu 2021.

Pokrenuti su i helikopteri koji su ciljali Japan, postojalo je ozbiljno uverenje da će dve zemlje ući u ozbiljan sukob, opisuje ”Njuzvikov” uzbunjivač, a pokrenuta je i ”propagandna mašinerija”. FSB je skinuo oznaku tajnosti sa dokumenata o tome kako su sovjetski građani bili mučeni od strane japanske specijalne službe tokom Drugog svetskog rata, dodaje dalje agent-uzbunjivač i kaže da su državni mediji objavili analize tih dokumenata, ali kao deo pripreme za ”rusko-japanski rat”.

”FSB ih je objavio baš u tom trenutku kako bi pripremio rusku javnost da veruje da su Japanci fašisti”, piše u prepisci čiju je verodostojnost za ”Njuzvik” potvrdio bugarski istraživački novinar Hristo Grozev, dobitnik Evropske nagrade za novinarstvo 2018. za svoj istraživački rad na otkrivanju osumnjičenih za trovanje Sergeja i Julije Skripalj.

Osim što se bavi kratkom istorijom Kurilskih ostrva, događajima iz Drugog svetskog rata i analizom medijskih izveštaja, ”nezadovoljni agent” ne otkriva ništa o tome zbog čega se Rusija odlučila da u avgustu 2021. napadne Japan.

Ovaj ”obaveštajac” dalje tvrdi da je Rusija svoje ”ratne planove” sa Japanom, zamenila napadom na Ukrajinu. Zbog čega? ”Zbog manijakalne želje ruskog rukovodstva za ratom”, objašnjava uzbunjivač. Jer kao što nas uči istorija koja se u prepisci koju prenosi ”Njuzvik” rado pretresa: ratovi se vode iz iracionalnih razloga.

 Žene ruskih vojnika kao pretnja globalnom miru

 Elena Zelenski optužila je na današnjoj međunarodnoj konferenciji o seksualnom nasilju tokom ratnih konflikata u Londonu ruske oružane snage da koriste silovanje kao oružje. Prema izveštaju ”Skaj njuza”, Zelenska tvrdi da žene ruskih vojnika ohrabruju svoje muževe da siluju Ukrajinke.

”Ruski vojnici to ne kriju: oni govore o tome preko telefona sa rođacima, to smo saznali iz presretnutih razgovora do kojih smo došli. Supruge ukrajinskih vojnika ohrabruju sve to, govore: siluj te Ukrajinke, samo nemoj o tome da mi pričaš”, rekla je supruga predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

U zaključku je dodala da to zahteva globalni odgovor.

Da li se, poput njenog supruga, nada da će globalni odgovor biti nuklearni napad na Rusiju ili uključivanje NATO trupa u rusko-ukrajinski konflikt, što je Zelenski takođe poželeo, nije navedeno.

 Srpski logori za zagađivanje muslimanskog stanovništva

Užasne priče o silovanju protivničkih žena kako bi se prodrmala javnost, mnogo pre Zelenske, ”patentirao” je sadašnji američki predsednik Džozef Bajden. Tada senator, Bajden je 1995. godine u raspravi u američkom senatu o slanju američkih trupa u Bosnu i Hercegovinu, u sastavu mirovnih trupa NATO, govorio o srpskim logorima za silovanje muslimanki.

”Srbi imaju kampove za silovanje, eksplicitno osmišljenu politiku koja podrazumeva da odvode muslimanske žene, prvenstveno u logore, siluju ih i puste ih da rode decu kako bi zastrašili i zagadili muslimanski narod u Bosni. Svi su rekli da se to ne događa, da ovo nije 1937, 1938, 1940. godina. Ali sada niko ne dovodi u pitanje da se to dogodilo”, rekao je senator Bajden vatreno želeći da skrene pažnju senatora na ”genocidne srpske vlasti”. S obe strane Drine.

Ističući svoje poznavanje istorije, Bajden je tada izgovorio i da se zločini poput Holokausta ponavljaju ”na istom kontinentu, u istim mestima, u istim logorima smrti”.

Logikom senatora Bajdena ispada da su u logoru Jasenovac, Srbi silovali muslimanke kako bi od Bošnjaka napravili svoje pravoslavne potomke. ”Niko ne dovodi u pitanje da se to dogodilo”, da ponovimo Bajdenove reči.

 

"Vijagra" za Gadafijevu vojsku

U martu 2011. godine Al-džazira je prenela reči lekara iz Libije da su u džepovima pro-gadafijevih vojnika pronašli "vijagru".

Bilo je potrebno svega oko mesec dana od tog medijskog izveštaja do optužbe SAD u Ujedinjenim nacijama da Muamer Gadafi snabdeva svoje trupe ”vijagrom” kako bi podstakao masovna silovanja.

Suzan Rajs, tadašnji ambasador SAD pri UN, nabrajajući primere Gadafijevog kršenja ljudskih prava, iznela je i "vijagru" kao argument.

"Rajs je pomenula to na sastanku, ali niko nije odreagovao", rekao je tada jedan diplomata Rojtersu, ne želeći da bude imenovan u tumačenju priče o "vijagri".

Bio je to pokušaj da se ubede oni koji su u nedoumici oko konflikta u Libiji, da to nije običan građanski rat već mnogo užasniji sukob u kojem se Gadafi ne plaši da naredi svojim trupama da čine užasne zločine, objašnjava se u izveštaju ove agencije.

Nekoliko njih izjavilo je da Rajs nije ponudila nikakve dokaze za svoje tvrdnje o masovnim silovanjima uz pomoć leka za potenciju.

A u nedostatku dokaza, ostaje vam samo vaš zdrav razum. I za neke od ovih događaja, mala, ali sasvim dovoljna vremenska distanca.

image