Kultura

Kremlj: Imaće Biković mnogo interesantnih uloga

"HBO je privatna kompanija, sama bira koga će da angažuje", rekao je Peskov nakon odluke američke producentske kuće da raskine ugovor o snimanju treće sezone "Belog lotosa" sa srpskim glumcem
Kremlj: Imaće Biković mnogo interesantnih ulogaGetty © Srdjan Stevanovic

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov uveren je da će srpski glumac Miloš Biković, nakon odluke američke producentske kuće HBO da raskine ugovor sa njim i isključi ga sa snimanja treće sezone serije "Beli lotos", imati mnogo drugih interesantnih uloga.

"Siguran sam da će on imati mnogo drugih zanimljivih ponuda", rekao je Peskov novinarima.

Odluka HBO doneta je zbog saopštenja ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova u kojem glumca neosnovano optužuju za navodno kršenje međunarodnog prava i podržavanje genocida.

"HBO je privatna kompanija, sama bira koga će da angažuje", naveo je Peskov odgovarajući kako Kremlj gleda na situaciju.

Iako između produkcijske kuće HBO i srpskog glumca neće doći do saradnje u trećoj sezoni serije "Beli lotos", Biković će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj, piše "Blic". 

Ipak, glumac je odlučio da celokupan iznos koji će mu HBO isplatiti usmeri u humanitarne svrhe, kao pomoć mladima da se školuju i profesionalno usavršavaju.

Trijumf besmisla i poraz umetnosti koji stvara ozbiljan presedan, poručio je Biković, a srpsko Ministarstvo spoljnih poslova kao i brojne ličnosti iz filmske i televizijske industrije osudile su ovaj napad na pravdu i slobodu i pružile su podršku glumcu.

Biković se povodom takvih optužbi sam nedvosmisleno oglasio i jasno ogradio od njih, precizno definišući svoj stav povodom rata i sveopšteg stradanja nevinih ljudi, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS).

"Nadamo se samo da nećemo, zbog takve medijske olakosti u paušalnim optužbama, prisustvovati ponovnom oživljavanju vremena, kada je bilo dovoljno da neko na nekog pokaže prstom, pa da taj završi pred nekim streljačkim vodom ili na nekom Golom otoku", poručili su iz UDUS-a.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner