Magazin

Bajkalsko jezero - Baza NLO i mistični portal u paralelni univerzum

Zanimljivo je da se ni jedno mesto na Zemlji ne povezuje toliko često sa vanzemaljcima i njihovim bazama kao Antarktida i Bajkalsko jezero. Za Antarktidu je donekle jasno - nepristupačno područje na kome je lako naći utočište vanzemaljskim bićima. Ali, šta je to što Bajkal čini drugom najprivlačnijom "destinacijom" za vanzemaljce?
Bajkalsko jezero - Baza NLO i mistični portal u paralelni univerzum© Canva / Pawel86, Madezhda Moryak, dottedhipo, isolated

Od nastanka pa do danas, Bajkalsko jezero obavijeno je velom tajni i mitova koje pecaroši sa uzbuđenjem prepričavaju i koje slobodno možemo reći podsećaju na neki naučno-fantastični film. Vanzemaljci, neidentifikovani leteći objekti i tri metra visoka bića-amfibije predstavljaju samo mali deo misterioznih pojava za koje kažu da se skrivaju u bajkalskim dubinama. Otkud oni tamo i zbog čega su baš Bajkal odabrali od toliko drugih privlačnijih lokacija na Zemlji?

Baza vanzemaljaca na dnu Bajkalskog jezera

Da se 1959. godine nije dogodila avionska katastrofa na južnoj obali jezera Bajkal, vrlo verovatno da se ovaj mit nikada ne bi ni rodio. Naime, čudoj nesreći u kojoj se u Bajkal obrušio avion prethodila je još neobičnija scena koja se odigravala na nebu: ne samo da TU-104 nije bio registrovan ni u jednoj avio floti ikada, već je pred sam pad u Bajkal kapetan aviona dispečerima saopštio o NLO koji se nalazi ispred njega.

Svi dispečeri momentalno su dobili zabranu razglašavanja dobijenih informacija, a ribolovci koji su nedaleko odatle pecali navodno su videli kako je do tada neviđena okrugla letelica pratila avion sve do njegovog obrušavanja u vodu.

Čitavih pet decenija kasnije ruski ufolozi organizovali su ekspediciju na mesto obrušavanja letelice, a prema izveštaju, avion je oboren kao posledica aktivnosti vanzemaljaca čija se skrivena baza nalazi na dnu jezera Bajkal, baš na mestu na kome se avion srušio. Zbog čega se baza NLO nalazi baš na dnu Bajkala istraživači nisu objasnili.

I dok jedni smatraju da se na dnu jezera nalazi baza (ili čak dve baze) NLO, drugi smatraju da je Bajkal portal u neki drugi, nama nepoznat univerzum.

Bajkalsko jezero - portal u paralelni univerzum

Još jedan zanimljiv slučaj koji je "podgrejao" glasine o vanzemaljcima i njihovim letelicama dogodio se 1982. godine duboko na dnu Bajkala. Informacija o tom događaju ima jako malo, pa ne preostaje ništa drugo nego osloniti se na sećanja okolnog stanovništva.

Naime, na severu Bajkala vojnici-ronioci su tokom jednog od zarona u vodi naišli tri metra visoke humanoide bez ronilačke opreme, u srebrnim skafanderima i sfernim šlemovima, a kada su pokušali da ih ulove mrežama - desilo se neočekivano isplivavanje. Nakon toga trojica ronilaca su umrla od kesonske bolesti, a četvorica ostali sa teškim invaliditetom. Inače, priče kruže i da su na dnu Bajkala naučnici iz Irkutska uz pomoć posebne aparature otkrili tragove velikih točkova, toliko velikih da ona ne postoje ni na jednom vozilu koje pripada ljudskoj vrsti. Mnogi meštani pričaju i o tome da s vremena na vreme na nebu mogu da se uoče NLO koji nadleću jezero i zelenkasto-providne i jarko crvene kugle koje ih prate.

Mesto rođenja nove vrste u sred Bajkala

Ukoliko ste pomislili da je nestvarnim mitovima došao kraj, prevarili ste se. Postoji još jedna zanimljiva teorija koja se vezuje za Bajkal prema kojoj se u jezeru razvio potpuno novi, razumni oblik života. Iako zvuči neverovatno, ova teorija mogla bi zapravo da "opravda" neobjašnjivu situaciju koja se odigrala 1982. godine u kojoj su ronioci stradali. Pitanje koje muči sve naučnike ostaje neodgonetnuto - zbog čega bi jedna nova, razumna vrsta odabrala baš bajkalske dubine za svoj dom? Sve je očigledno: iako postoji mnoštvo nepristupačnih mesta na teritoriji Evrope i Azije, dublje - ne postoji, i ukoliko bi, čak i hipotetički, nova vrsta poželela da se nastani negde na Zemlji i bude dovoljno skrivena od radoznalih pogleda ljudske vrste, bezuslovno bi Bajkal bio "destinacija" broj 1.

image