Magazin

Teja Dora će predstavljati Srbiju na "Evroviziji" u Malmeu

Teja Dora (Teya Dora) sa pesmom "Ramonda" predstavljaće Srbiju na Evroviziji u Malmeu, pošto je u subotu uveče, u finalu takmičenja bila najbolja među 16 izvođača.
Teja Dora će predstavljati Srbiju na "Evroviziji" u Malmeu© TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Posle dva polufinala i neizvesnosti koja je trajala do poslednje trenutka glasanja, konačno smo saznali koja pesma će nas predstavljati na Eurosongu u Švedskoj. Sabiranjem glasova stručnog žirija i publike, po principu pola-pola, najviše bodova dobila je pesma Ramonda, pevačice Teje Dore.

Stručni žiri su činili član grupe Zana Zoran Živanović, reperka Ivana Rašić 'Sajsi Em Si', trubač Dejan Petrović, muzičar Aleksandar Sedlar i evrovizijska pobednica Marija Šerifović.

"Malo sam zbunjena", rekla je Teja Pavlovska, nakon što je proglašena pobednicom "Pesme za Evroviziju", u prenosu uživo preko Radio-televizije Srbije, dodavši: "Neću vas razočarati, bićemo najbolji".

Nakon što je još jednom izvela pobedničku "Ramondu", Teja Dora je novinarima u studiju RTS-a u Košutnjaku rekla da se oseća fenomenalno, kao i da je zahvalna svima na glasovima.
Mlada pevačica je priznala da je bila "u glavi već pobedila", kad je joj je tokom glasanja stručnog žirija, njegova predsednica, evrovizijska pobednica Marija Šerifović dodelila 12 bodova.

"Neočekivano je sve bilo za mene. U jednom trenutku sam, pre nego što je krenulo glasanje, osetila da sam već otišla kući", navela je Teja Dora.
U nastupu u prvom polufinalu "Pesme Evrovizije" 7. maja u švedskom Malmeu, Teja Dora će sa "Ramondom" poručiti "koliko je jak naš narod":

"To je najveća poruka, da mi možemo sve. Nadam se da će to Evropa prepoznati. Ne mora da prepozna, bitno je da zna. Volela bih da pesma zaživi zbog poruke, da ceo svet sluša pesmu", rekla je muzičarka.
Teja Dora je najavila da će i u Malmeu pevati na srpskom jeziku, a što se tiče scenskog nastupa, rekla je da će apsolutno biti drugačiji i da želi da bude "ludilo mozga".

U finalu "Pesme za Evroviziju" bilo je 16 izvođača, a čast da otvori takmičenje pripalo je pevaču Željku Joksimoviću koji je izveo "Lane moje", sa kojom je pre 20 godina zauzeo drugo mesto na "Pesmi Evrovizije" u Istanbulu.

Na osnovu sms glasova gledalaca od ostalih učesnika, pored Breskvice i Teje Dore, najviše bodova su dobili -  osam Konstrakta za "Novo, bolje" i sedam bodova Zorja za "Lik u ogledalu". U ukupnim glasovima žirija na drugom mestu su bile Zorja sa 42 boda i Konstrakta sa 34.

Nakon sabiranja glasova stručnog žirija i publike konačan plasman izgledao je ovako:

1. Teya Dora - Ramonda

2. Breskvica - Gnezdo orlovo

3. Zorja - Lik u ogledalu

4. Konstrakta - Novo, bolje

5. Zejna - Najbolja

6. Dušan Kurtić - Za tebe živim

7. Bojana & David - NO, NO, NO

8. Džordži - Luna park 

9. Lena Kovačević - Zovi me Lena

10. Hristina - Bedem

11. Keni nije mrtav - Dijamanti

12. Iva Lorens - Dom

13. M.ira - Percepcija 

14. Marko Mandić - Dno

15. Nemanja Radošević - Jutra bez tebe

16. Milan Bujaković - Moje, tvoje

Program su vodili Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, a u takozvanom grin rumu sa takmičarima su se družili Kristina Radenković i Stefan Popović.

Evrovizija se održava u Malmeu od 7. do 11. maja, a Srbija će nastupiti u prvom polufinalu koje je na programu 7. maja.

image