Magazin

Princeza se zanela: Kejt fotošopirala slike, sad se izvinjava

Prva zvanična fotografija princeze od Velsa nakon operacije, izazvala je veliku pažnju jer je okarakterisana kao "lažna" i "fotošopirana". Medijske kuće, kao što su Rojters i Asošiejted pres kao i najveća britanska novinska agencija PA Media, uklonili su sliku iz dalje distribucije a javnost već 24 sata polemiše greškama koje su na njoj vrlo uočljive. I onda, oglasila se i sama Kejt i istakla da kao i svi, "povremeno eksperimentiše sa obrađivanjem fotografija".
Princeza se zanela: Kejt fotošopirala slike, sad se izvinjavaGetty © Chris Jackson Collection

Fotografija na kojoj su princeza od Velsa, Kejt Midlton, zajedno sa svojom decom, princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Lusom juče je objavljena na zvaničim profilima budućeg kraljevskog para. Fotografiju je navodno uslikao princ Vilijam u porodičnoj kući u Vindzoru, navedeno je iz palate. Tom prilikom, princeza se zahvalila na lepim željama i podršci tokom poslednja dva meseca i čestitala je Dan majki.

Ipak, fotografija je izazvala buru u medijskom svetu, jer su primećene razne intervencije kao što je nedoslednost sa rukom princeze Šarlote, drvo u pozadini ima lišće iako je tek sredina marta, desna šake princeze od Velsa je zamagljena. Čak su i foto agencije Geti, Asošiejted pres (AP), Rojters, AFP reagovale i povukle fotografiju iz arhive jer je "izvor manipulisao slikom" kako je naveo AP.

Sve do pre par sati, Kensingtonska palata se nije oglašavala, ali onda kao "grom iz vedra neba", Kejt Midlton je obrazložila šta se dogodilo:

"Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa obrađivanjem slika. Želim da izrazim svoje izvinjenje zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podelili. Nadam se da su svi koji slave imali veoma srećan Dan majki", napisano je.

I naravno, usledili su brojni komentari od onih da "ne treba da se izvinjava", do toga da situacija bizarna. 

Kejt Midlton je zvanično poslednji put viđena prilikom dolaska u crkvu za katolički Božić prošle godine. U januaru je objavljeno je da je Kejt operisana na Londonskoj klinici i da je imala operaciju abdomena. Izražena je želja da "lični medicinski podaci ostanu privatni", ali su krenula nagađanja da li je Kejt dobro i zdravo.
Paparaco slika, objavljena početkom marta, gde se je nosila naočare za sunce i sedela je na suvozačkom sedištu crnog Audija kojim je upravljala njena majka Kerol Midlton pokrenula je lavinu sumnje da li je to ona.

I onda, kao šlag na tortu, jučerašnja fotošopirana slika držala je mnoge u agoniji šta se stvarno dešava sa Kejt. Zanimljivo, javila se Kejt (ili bar tako piše u postu), posle ove "konfuzije" i objasnila šta se dogodilo. Korisnici mreže Iks i dalje ne veruju da je post na mreži napisala princeza, kao ni da je ona "editovala" sliku.

Inače, ovakvo obraćanje javnosti u vidi posta nije uobičajeno za britanske monarhe, jer kako do sada iskustvo govori, Kensingtonska palata se ne oglašava ukoliko nisu baš zvanični povodi. 

image