Magazin

Kejt Midlton se obratila javnosti: "Lekari su otkrili da imam rak"

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, obratila se javnosti saopštivši da je sada na preventivnoj hemoterapiji. Testovi koji su urađeni nakon njene operacije u januaru otkrili prisustvo kancera.
Kejt Midlton se obratila javnosti: "Lekari su otkrili da imam rak"Getty © Charles McQuillan

"Želela bih da iskoristim priliku da se lično zahvalim na svim rečima podrške i na ukazanom razumevanju u toku oporavka od operacije", otpočela je Kejt Midlton svoje obraćanje javnosti koje je preneo Bi-Bi-Si. Kako je otkrila, ustanovljeno je da boluje od raka, kao i da je bolest trenutno u ranoj fazi.

Neverovatno težak period za Kejt Midlton i njenu porodicu

Princeza od Velsa istakla je da je protekli period bio neverovatno težak za nju i njenu porodicu, kao i da su ona i njen suprug, princ Vilijam, učinili sve što je u njihovoj moći da činjenicu da boluje od raka prihvate i procesuiraju u krugu porodice.

"U januaru sam bila podvrgnuta zahtevnoj operaciji abdomena u Londonu, a tada se mislilo da je moje stanje benigno. Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi posle operacije otkrili su da je rak bio prisutan", iskrena je Kejt.

Kako je istakla, bilo je potrebno vreme ne samo da se oporavi od operacije i prihvati dijagnozu, već i da deci, princu Džordžu, princezi Šarlot i princu Luiju otkrije da boluje od raka, na način koji je prihvatljiv za njih i koji će im uliti sigurnost da će sve biti u redu.

Preventivna hemoterapija

U video-obraćanju, princeza je navela i da ima fantastičan medicinski tim koji brine o njoj, na čemu je neizmerno zahvalna. Kejt je istakla da je dobro i da je svakog dana sve jača, kao i da je njen fokus sada na stvarima koje će joj pomoći da se izleči. Princeza je rekla i da je njen suprug princ Vilijam velika podrška.

"Moj medicinski tim mi je savetovao da se podvrgnem preventivnoj hemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog tretmana", navela je princeza Kejt.

Takođe, naglasila je i da se nada da će naići na razumevanje javnosti i poštovanje privatnosti dokle god je u procesu lečenja. U iskrenom obraćanju Kejt je poručila svima koji se suočavaju sa ovom dijagnozom da ne gube veru i nadu i da budu svesni činjenice da u borbi sa kancerom nisu sami.

Povratak u javnost nakon Uskrsa odložen u svetlu najnovijih dešavanja

U ranijim saopštenjima bilo je navedeno da će se Kejt svojim obavezama vratiti nakon oporavka od planirane abdominalne operacije, te da se njeno pojavljivanje u javnosti može očekivati već oko Uskrsa. Sada, u svetlu novih događaja, sasvim je izvesno da će princezi biti potrebno više vremena da ponovo stane na noge.

Kensingtonska palata je takođe saopštila i da je iznenadno odsustvo princa Vilijama sa komemoracije krajem februara bilo izazvano otkrićem dijagnoze. Video snimak objavljen na portalu Bi-Bi-Si snimljen je u sredu, 20. marta, ali je dozvola od palate da se on objavi stigla tek dva dana kasnije, odnosno u petak, 22. marta 2024. godine.

image