Magazin

U kom uzrastu muškarci najčešće varaju svoje partnerke

Ništa ne može uništiti emotivni odnos kao neverstvo, a ipak se ona dešavaju dovoljno često. Iako postoji mišljenje da se prevare dešavaju samo u ranoj mladosti, jer su tada partneri još uvek nezreli, istraživianja su pokazala da u praksi to uopšte nije tako.
U kom uzrastu muškarci najčešće varaju svoje partnerke© Canva / Syda Productions

Postoji bezbroj razloga zbog kojih partneri varaju jedno drugo, kao i mnoštvo znakova koji ukazuju da je u emotivnom odnosu pojavio neko treći. Naučnici su čak ustanovili i koja je godina veze ili braka najrizičnija kada su prevare u pitanju.

Ali, u kom uzrastu smo najskloniji tome da i pored stabilnog partnerskog odnosa ipak odlučimo da "švrljamo"? Odgovor na ovo pitanje dalo je istraživanje koje je sproveo jedan portal za upoznavanje.

Neslavna "magija" broja 9

U šest uzastopnih studija istraživači Adam Alter i Hal Heršfild sagledali su podatke ukupno 8.077.820 muškaraca i uporedili ih sa podacima 952.176 muškaraca čiji se broj godina završava sa 9. Na njihovo iznenađenje, ispostavilo se da su oni koji su pragu narednog jubileja čak 18 puta skloniji prevarama od ostalih ispitanika.

Budući u vezi ili braku, oni najčešće svoje partnerke varaju na samom kraju treće decenije života, odnosno - u 39. godini, pokazalo je istraživanje portala Illicit Encounters.

Zanimljivo je i to što su svi oni kao razlog za prevaru naveli svoju zabrinutost zbog procesa starenja, kao i brigu o tome jesu li išta postigli u životu. Naučnicima je ovo poslužilo kao podloga za zaključak da su prevare zapravo prouzrokovane krizom srednjih godina i potragom za smislom života.

Osvetnička preljuba ili privlačenje pažnje

Istraživanje je otkrilo i dva najveća razloga zbog kojih muškarci u 39. godini života biraju da svoje emotivne odnose "stave na kocku". Jedan od njih jeste suživot sa partnerkom koja je previše posvećena poslu, a samim tim manje posvećena porodici. U tom slučaju, prevara koju počini muškarac tumači se kao privlačenje pažnje svoje supruge, ma koliko to suludo zvučalo, prenosi portal YourTango

Drugi najčešći razlog za prevaru u tim godinama jeste svojevrsni vid osvete za neke stvari koje su se desile u prošlosti, a koje muškarca i dalje bole. Pod ovim se podrazumeva kako neki flert od strane dame na samom početku veze, tako i njeno ljubomorisanje ili prebacivanje odgovornosti za nesuglasice u odnosu.

image