Sport

Svitolina: Rusima potpuno zabraniti učešće na OI 2024, to je jedino ispravno

Ukrajinska teniserka ne može da zamisli da učestvuje na Olimpijskim igrama na kojim bi mogli da se takmiče i sportisti iz Rusije i Belorusije
Svitolina: Rusima potpuno zabraniti učešće na OI 2024, to je jedino ispravnoGetty © Clive Brunskill / Staff

Nastavlja se pritisak ukrajinskih sportista za nastavak sankcija protiv sportista iz Rusije i Belorusije, zbog aktuelnog rata u Ukrajini.

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina izjavila je u sredu da je potrebna potpuna zabrana učešća ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, prenosi "Asošiejted pres".

"Veoma pogrešna poruka bi bila poslata svetu ako Olimpijske igre ostanu pri odluci da se sportisti iz Rusije i Belorusije stave pod neutralnu zastavu. Mislim da to nije ispravna odluka. Bojkot bi bio jedna od opcija, jer očigledno je da ono što ruska vojska radi ukrajinskom narodu, Ukrajini, užasna stvar. Ne mogu da zamislim da idem na Olimpijske igre kao da se u Ukrajini ništa ne dešava", izjavila je Svitolina.

Za sada je plan Međunarodnog olimpijskog komiteta da ruski i beloruski sportisti mogu da učestvuju u Parizu 2024. godine, ali isključivo pod neutralnom zastavom.

image