Rusija

Zaharova o preimenovanju Dana pobede u Ukrajini: Zelenski je nova inkarnacija Jude

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova reagovala je na odluku ukrajinskog predsednika da će se 9. maja u toj zemlji proslavljati Dan Evrope
Zaharova o preimenovanju Dana pobede u Ukrajini: Zelenski je nova inkarnacija Judewww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Preimenovanjem Dana pobede 9. maja u Dan Evrope, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zauvek je izdao svoje pretke, ocenila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući njegovu odluku da će Ukrajina tog datuma proslavljati Dan Evrope.

"Preimenovanje Dana pobede 9. maja, Zelenski je zauvek izdao svoje pretke, one koji su se borili u redovima Crvene armije, one koji su patili i bili mučeni u koncentracionim logorima, i one koji su radili za pobedu u pozadini. Jedna za sve", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je ukrajinskog predsednika nazvala novom inkarnacijom Jude.

"Šta može biti gore od neprijatelja? Izdajnik, evo na primer Zelenski. Nova inkarnacija Jude u 21. veku. Fašistički kolaboracionisti 80 godina kasnije", zaključila je Zaharova.

Podsetimo, Zelenski je danas potpisao ukaz na osnovu kojeg će u Ukrajini 9. maja biti obeležavan Dan Evrope. 

"Shvatajući evropski identitet ukrajinskog naroda odlučujem da u Ukrajini ustanovim Dan Evrope, koji će se obeležavati 9. maja svake godine, zajedno sa zemljama Evropske unije", navodi se u ukazu.

Napominje se da je odluka doneta "kako bi se ojačalo jedinstvo naroda Evrope", kao i da bi se "obezbedio mir, bezbednost i stabilnost na evropskom kontinentu".

image