Rusija

Rusija: Ukrajinski dronovi napali Belgorodsku oblast, nastavlja se čišćenje teritorije (VIDEO)

U naseljima u koje je ušla ukrajinska diverzantska grupa ranjena su dva civila, međutim, snage bezbednosti još nisu uspele da dođu do njih, kazao je gubernator te oblasti Vjačeslav Gladkov
Rusija: Ukrajinski dronovi napali Belgorodsku oblast, nastavlja se čišćenje teritorije (VIDEO)www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Gubernator ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da su ukrajinski dronovi noćas napali regionalne centre Grajvoron i Borisovka u Belgorodskoj oblasti, prenose "RIA Novosti".

"U Grajvoronu su dve kuće napadnute dronovima", napisao je Gladkov na Telegramu i naveo da su se kuće zapalile usled eksplozivnih naprava koje su nosile bespilotne letelice, ali da nije bilo žrtava.

On je ranije izvestio o još jednom napadu na Borisovku, navodeći da je iz kvadrokoptera bačena eksplozivna naprava, koja je probila krov jedne upravne zgrade, ali da nije izbio požar.

Prethodno, on je izjavio da u Grajvoronskom okrugu, u koji je ušla ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa, Ministarstvo odbrane nastavlja da "čisti" teritoriju zajedno sa agencijama za provođenje zakona.

"Ministarstvo odbrane nastavlja da čisti teritoriju zajedno sa agencijama za sprovođenje zakona. Ali vraćanje svojim kućama, sada se obraćam stanovnicima Grajvoronskog okruga koji su privremeno napustili svoje domove, još nije moguće", napisao je Gladkov na Telegramu.

On je dodao da će nadležni obavestiti građane kada povratak kućama bude bezbedan.

Gladkov je naveo da su u naseljima u koje je ušla ukrajinska diverzantska grupa ranjena dva civila i da snage bezbednosti još nisu uspele da dođu do njih.

Gladkov je naveo da je to sada najvažniji zadatak i izrazio nadu da će ranjeni civili biti što pre evakuisani i medicinski zbrinuti.

Podsetimo, Moskva je saopštila da je ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa juče ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti i da vojska i snage bezbednosti preduzimaju sve mere da je eliminišu.

U toj oblasti je uveden režim protivterorističke operacije, kojim se utvrđuju posebne mere i privremena ograničenja.

U napadu ukrajinske diverzantske grupe povređeno je osam civila, poginulih nije bilo, navode "RIA Novosti".

Ovo je potvrdio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, rekavši da je cilj napada bio, kako on tvrdi, da se ublaže političke posledice pada uporišta Artjomovsk u Donbasu, poznatog kao Bahmut, koji su tokom vikenda, nakon višemesečnih krvavih borbi, potpuno zauzele ruske snage.

Peskov je dodao da ruska vojska, Nacionalna garda, agenti granične patrole i Federalna služba bezbednosti (FSB) "preduzimaju sve neophodne mere da unište neprijatelja".

image