Rusija

MO Rusije: Porodice Bajden, Soroš i Klinton umešane u vojno-biološke programe SAD

Amerikanci se "igraju" sa virusima malih i velikih boginja, majmunskim boginjama i drugim patogenama koje, u laboratorijskim uslovima, prebacuju sa životinja na ljude u pokušaju da osmisle ofanzivne vojno-biološke planove, upozorava Moskva
MO Rusije: Porodice Bajden, Soroš i Klinton umešane u vojno-biološke programe SAD© Elements.envato.com

Ruska vojska došla je u posed dokumenata koji potvrđuju da su fondovi povezani sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, ali i porodicama Soroš, Klinton i Rokfeler, učestvovali u finansiranju vojno-bioloških aktivnosti Vašingtona van granica SAD, otkrio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

U ovim akcijama, kako kaže, učestvovali su "državni organi i privatne kompanije, uključujući i kompanije takozvanih farmaceutskih giganata", a neke od glavnih firmi koje su uključene u ove procese su "Metabiota" (Metabiota), "Blek end vič" (Black & Veatch) i "Si-ejč-tu-em hil" (CH2M HILL). One su zadužene za izgradnju bioloških objekata Pentagona po svetu i njihovo opremanje. Koordinacijom aktivnosti bavi se Uprava Pentagona za smanjenje pretnji oružja masovnog uništenja (DITRA).

Kirilov upozorava da Amerika razvija svoj vojno-biološki potencijal, što se da primetiti u slučaju Ukrajine, i ističe da se radi na tehnologijama za takozvane "ofanzivne biološke programe" i pravljenju virusa koji veštačkim putem mogu izazvati epidemije.

Otkriva da je Pentagon još prošle godine osmislio plan prema kojem bi trebalo povećati broj američkih vojno-bioloških laboratorija van granica SAD. 

Američko jačanje vojno-bioloških kapaciteta uključuje i špijunske akcije usmerene protiv država koje Vašington smatra za svoje geopolitičke protivnike ili u blizini granica onih država u kojim bi Amerikanci želeli da otvore nove laboratorije, dodaje.

Kako kaže, u blizini takvih država sprovodi se analiza epidemiološke situacije, a do sada, ovakve akcije izvođene su u blizini granica Kine, Turske, Saudijske Arabije, Pakistana, i, generalno, na Bliskom istoku i u centralnoj Aziji.

Kada je reč o Ukrajini, Kirilov podseća da je Rusija samo tokom 2023. razotkrila 50 osoba koje su povezane sa američkim laboratorijama u toj zemlji. Otkriva i da su mnoge američke institucije, koje se danas ovakvim aktivnostima bave u Ukrajini, ranije sarađivale sa Pentagonom na pravljenju biološkog oružja. Među njima su univerziteti Teksasa, Floride, Arizone itd.

U slučaju Ukrajine, kako kaže Kirilov, pravci rada Amerikanaca ostali su nepromenjeni: istraživanja se vrte oko tularemije, crnog prišta i infekcija koje prenose krpelji.

Ipak, kako otkriva, osim Amerikanaca, u sličnim akcijama učestvuju i Englezi.

Prema njegovim rečima, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo rade na projektima tokom kojih se životinjski patogeni prebacuju na ljude i istražuju "izuzetno opasni virusi" i to na teritoriji bivših zemalja SSSR.

Načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu ruske vojske poručuje i da vojni biolozi Sjedinjenih Američkih Država vrše eksperimente sa sojevima velikih boginja, što je, naglašava, zabranjeno. Slični eksperimenti vrše se i sa virusom majmunskih boginja, dodaje Kirilov, i upozorava da Amerikanci pokušavaju da osmisle velike biološke programe koji se mogu koristiti za ofanzivne potrebe Vašingtona. Rusko Ministarstvo odbrane posebno zabrinjava i to što američka vojska sve više koncentriše svoja istraživanja na virus malih boginja, otkriva Kirilov.

Rusko Ministarstvo odbrane poručuje da obim vojno-bioloških aktivnosti SAD zahteva da se na međunarodnom nivou pokrene nezavisna istraga, budući da se radi o aktivnostima koje mogu predstavljati rizik po celu planetu.

Moskva upozorava da dalji razvoj situacije, prema prognozama koje ima, pretpostavlja "dalje pogoršanje epidemiološke situacije uz moguće kreiranje veštačkih žarišta bolesti".

image