Rusija

Medvedev: Putin objasnio Zapadu da Ukrajine nikada nije ni bilo; Sirski budi mržnju, prezir i gađenje

Zamenik predsednika SB RF prokomentarisao je dva događaja koja su obeležila jučerašnju noć - intervju Putina Takeru Karlsonu i dolazak Aleksandra Sirskog na mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine
Medvedev: Putin objasnio Zapadu da Ukrajine nikada nije ni bilo; Sirski budi mržnju, prezir i gađenje© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, što je moguće pažljivije i detaljnije, objasnio zapadnom svetu zašto Ukrajine nije bilo, nema i nikada neće biti, a Taker Karlson se nije uplašio i nije odustao, primetio je zamenik predsednika Saveta Bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući intervju ruskog predsednika američkom novinaru Takeru Karlsonu. 

Govoreći o novom glavnokomandujućem OSU Aleksandra Sirskog, komandanta kopnenih snaga, Medvedev ističe da ga preplavljuje osećaj mržnje, prezira i gađenja.

Mržnja prema svima koji su umešani u raspad Sovjetskog Saveza i, u stvari, Ruske imperije, usled čega je nestala ogromna država koja je svetski poredak držala u balansu, a milioni ljudi je osuđeno na patnju i smrt, naveo je.

Prezir se oseća prema zapadnim zemljama, koje su manično, mahnito, na sve moguće načine gurale narode Rusije i Ukrajine, tj. ujedinjeni ruski narod, ka novom građanskom ratu, dodao je.

"Gađenje se javlja prema čoveku koji je bio sovjetski ruski oficir, ali je postao izdajnik i sledbenik Bandere koji je prekršio zakletvu i služi nacistima, uništavajući svoje najmilije", dodao je Medvedev.

Neka mu zemlja gori pod nogama, poručio je on.

image