Rusija

Ruske snage ponovo sprečile prodor Ukrajinaca u Kursku i Belgorodsku oblast

Guverner Kurske oblasti Roman Starovojt izjavio je da su diverzanti pokušali da upadnu na teritoriju Rusije u 11.45 po Moskovskom vremenu i apelovao na stanovništvo da bude na oprezu
Ruske snage ponovo sprečile prodor Ukrajinaca u Kursku i Belgorodsku oblastwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Pripadnici Rosgvardije, Oružanih snaga RF i pograničnih jedinica FSB ponovo su sprečili upad ukrajinskih diverzanata i izviđača u Kursku oblast, a trenutno se u pograničnom pojasu između dve države vode intenzivne borbe, saopštila je Nacionalna garda Rusije na svom Telegram kanalu.

"Jedinice Nacionalne garde Rusije učestvuju u odbijanju napada neprijateljskih diverzantsko-izviđačkih grupa u blizini sela Tetkino, u Kurskoj oblasti", navodi se u saopštenju.

Guverner Kurske oblasti Roman Starovojt izjavio je da su diverzanti pokušali da upadnu na teritoriju Rusije u 11.45 časova po Moskovskom vremenu i apelovao na stanovništvo da bude na oprezu i prijavi sve sumnjive osobe, napuštenu opremu i bespilotne letelice specijalnim službama.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su Oružane snage Rusije sprečile pokušaj ukrajinskih snaga da prodru na teritoriju Belgorodseke oblasti u selo Spodarjušino, uništivši 195 neprijateljskih vojnika i pet tenkova.

Uništena su i četiri oklopna vozila, tri vozila za razminiranje UR-77 i tri inžinjerijska vozila za uklanjanje prepreka, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ukrajinski vojnici već nekoliko dana pokušavaju da izvrše upad na teritoriju Rusije radi sprovođenja diverzantskih aktivnosti, zbog neuspeha i poteškoća sa kojima se ukrajinska vojska suočava na frontu.

Tako je samo tokom 11. i 12. marta nakon niza neuspešnih napada neprijatelja, Ministarstvo odbrane RF saopštilo da su ukrajinske snage u ovim operacijama izgubile 234 vojnika, sedam tenkova, tri BVP "bredli" i dva oklopna transportera.

image