Rusija

Kusturica o rezultatima izbora u Rusiji: Vladimir Vladimirovič je najbolje i jedino rešenje

Ovo je važna pobeda, u vremenu kada se zapadne elite ponašaju kao da mir kao solucija za okončanje rata ne postoji i kada se NATO približava ruskim granicama, komentarisao je srpski reditelj
Kusturica o rezultatima izbora u Rusiji: Vladimir Vladimirovič je najbolje i jedino rešenje© TANJUG/ RADE PRELIĆ

Proslavljeni srpski reditelj i muzičar Emir Kusturica ocenio je da je Vladimir Putin "najbolje i jedino rešenje" na predsedničkim izborima Ruske Federacije, a u kontekstu približavanja NATO-a ruskim granicama.

"Vladimir Vladimirovič je najbolje i jedino rešenje za mesto predsednika Ruske Federacije u vremenu kada se zapadne elite ponašaju kao da mir kao solucija za okončanje rata ne postoji i kada se NATO približava granicama Rusije. Ovo je važna pobeda, koja potvrđuje doslednost ruske odbrambene politike, ekonomski rast uprkos brutalnim sankcijama pod kojima živi ruski narod", rekao je Kusturica za "RIA Novosti".

Savet Federacije zakazao je predsedničke izbore za 17. mart 2024. godine. Glasanje je trajalo tri dana: 15, 16. i 17. marta.

Prema podacima Centralne izborne komisije, a na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova na predsedničkim izborima u Rusiji, Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova.

image