Rusija

Moskva: Zapad potvrdio saučesništvo u napadima na Zaporošku nuklearnu elektranu

Zapadne države odao je ultimatum koji su postavile u SB UN, a koji je zvučao ovako: "Predajte kontrolu nad Zaporoškom nuklearkom i prestaće da je granatiraju", ukazala je Marija Zaharova
Moskva: Zapad potvrdio saučesništvo u napadima na Zaporošku nuklearnu elektranuGetty © Stringer/Anadolu Agency

Zapad je potvrdio svoje saučesništvo u napadima na Zaporošku nuklearnu elektranu, ukazala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

Priznanje Zapada čulo se 15. aprila na sednici Saveta bezbednosti UN gde se razgovaralo o napadima na nuklearnu elektranu na kom su zapadne države postavile ultimatum Rusiji koji ih je raskrinkao.

"Predajte kontrolu nad Zaporoškom nuklearkom i prestaće da je granatiraju", citirala je Zaharova izrečeni ultimatum.

Kolektivni Zapad, na čelu sa SAD, nastavlja da zatvara oči pred zločinima kijevskog režima, ukazala je Zaharova, ističući da su se zapadne zemlje zaigrale i bukvalno raskrinkale sebe i režim Zelenskog.

Bave se ucenama, i to ucenama koje se tiču nuklearne energije, naglasila je Zaharova.

Podsetila je tada na stav direktora Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Rafaela Grosija, koji, iako definiše određene bezbednosne principe i inicijative, ipak nije imenovao odgovorne za napade na nuklearku Zaporožje.

To, prema njenim rečima, nije u skladu sa ulogom koju generalni direktor IAEA pokušava da odigra u ovim događajima.

"Prećutkivanja zločina kijevskog režima, a naročito pokušaji da se oni opravdaju, Rusija smatra saučesništvom", poručila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

image
VV inauguration
banner