Rusija

Predsednik Sirije: Svi znaju da će Rusija pobediti, ispraviće tok istorije

Sirijski predsednik Bašar el Asad je izjavio da Rusija trenutno "ispravlja ono što su drugi uradili"
Predsednik Sirije: Svi znaju da će Rusija pobediti, ispraviće tok istorije© Borna News/Matin Ghasemi/Aksonline ATPImages/Getty Images

Sirijski predsednik Bašar el Asad je u intervjuu za Prvi kanal izrazio uverenje da će Rusija pobediti u ishodu sukoba u Ukrajini i da će ponovo ujediniti bratske narode.

"Svi znaju da su Rusi, Belorusi i Ukrajinci bliski po istoriji, jeziku i kulturi i da su uglavnom Rusi ti koji žive na istoku Ukrajine, ali ukrajinski nacisti imaju konkretan cilj", rekao je sirijski lider.

On je siguran da će se sukob završiti pobedom Rusije i da će ponovo ujediniti bratske narode.

Asad je naglasio da Rusija trenutno "ispravlja ono što su drugi uradili".

Prema njegovim rečima, ruska specijalna operacija u Ukrajini će ispraviti tok istorije – "neće ga zameniti niti napisati iznova, već će ga ispraviti".

"Rusija se, kao moćna sila, opire mešanju Zapada u unutrašnje stvari drugih zemalja, za mene je svejedno gde se Rusija bori protiv globalnog terora, u Siriji ili u Ukrajini – postoji samo jedan neprijatelj, a ona to radi, jer je i sama patila", objasnio je svoj stav sirijski predsednik. 

"SAD profitiraju od svakog sukoba"

Sirijski predsednik je rekao da Sjedinjene Američke Države "profitiraju od svakog sukoba, a onda se udaljavaju i posmatraju".

Kako je naglasio sirijski lider SAD "pretvaraju svaki sukob u opasnu hroničnu bolest", prenele su RIA Novosti.

"Amerika profitira od bilo kakvog sukoba, a zatim se povlači i posmatra rastući haos, čekajući trenutak kada može zadati odlučujući udarac", rekao je Asad odgovarajući na pitanje o trenutnoj eskalaciji palestinsko-izraelskog sukoba.

image
VV inauguration
banner