Svet

Raisi: Napad Izraela na konzulat Irana u Siriji znak očaja i bespomoćnosti

Predsednik Irana je naveo da su Iran i Sirija uvek smatrali Izrael "kancerogenim tumorom"
Raisi: Napad Izraela na konzulat Irana u Siriji znak očaja i bespomoćnosti© Tanjug/AP Photo/Omar Sanadiki

Predsednik Irana Ibrahim Raisi ocenio je nedavni napad Izraela na diplomatsku misiju Irana u Damasku kao jedan od poslednjih pokušaja cionističkog režima da izbegne smrt.

U jučerašnjem telefonskom razgovoru sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom, Raisi je opisao izraelski teroristički napad na konzularni odsek iranske ambasade u Damasku kao znak dubine očaja i bespomoćnosti cionističkog režima, prenela je agencija Tasnim.

"Nesumnjivo, ovaj režim i njegove pristalice biće kažnjeni za ovaj teroristički akt i brutalne zločine u Gazi, a kazna za počinioce ovog zločina je definitivna i nepromenljiva", dodao je Raisi u saopštenju koje je objavljeno na njegovom zvaničnom sajtu.

Raisi je naveo da su Iran i Sirija uvek smatrali Izrael "kancerogenim tumorom" koji remeti bezbednost, mir i stabilnost u regionu i svetu.

Asad je sa svoje strane izrazio saučešće vladi, Iranu i porodicama žrtava izraelskog napada na iransku diplomatsku zgradu u Damasku.

"Neviđeni zločin cionističkog režima u terorističkom napadu na ambasadu Islamske Republike Iran ne samo da predstavlja kršenje međunarodnih zakona, već i pokazuje vrhunac bezobrazluka i moralne degeneracije ovog režima i niz agresija i kriminala u Palestini, Libanu i Siriji", naveo je on.

U izraelskom napadu u ponedeljak u Damasku poginulo je 13 osoba, od kojih sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde.

U napadu je ubijeno i šest državljana Sirije.

image
VV inauguration
banner