Rusija

Moskva: Pružićemo odlučan otpor Vašingtonu koji se sve više meša u sukob

Bela kuća se više ne oslanja na legende o pobedi kijevskog režima, već se samo nada da će ukrajinska vojska izdržati barem do predsedničkih izbora u novembru, a da ne obruka Bajdena, ocenila je Zaharova
Moskva: Pružićemo odlučan otpor Vašingtonu koji se sve više meša u sukobwww.globallookpress.com © Belkin Aleksey/news.ru

Rusija će bezuslovno i odlučno pružiti otpor postupcima Vašingtona, koji je učesnik u sukobu u Ukrajini, a sve dublje mešanje SAD u hibridni rat protiv Moskve završiće se istim ponižavajućim fijaskom kao u Vijetnamu i Avganistanu, poručila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Brzoplete odluke koje imaju za cilj spasavanje neonacističkog režima Zelenskog osuđene su na propast, ocenila je Zaharova u zvaničnom komentaru o odluci američkog Kongresa da dodeli finansijsku pomoć Ukrajini. 

"Ciljevi i zadaci Specijalne vojne operacije biće u potpunosti ostvareni", poručila je Zaharova.

Glasanje u Predstavničkom domu Kongresa za pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, koje je propraćeno natezanjem demokrata i republikanaca, koji su zahtevali suzbijanje ilegalne migracije preko granice sa Meksikom, samo po sebi nije interesantno Rusiji.

"Jedno je jasno – vladajuće elite u SAD, bez obzira na partijsku pripadnost, spremne su da snabdevaju kijevski režim oružjem kako bi mogao da se bori do poslednjeg Ukrajinca, izvodi terorističke napade protiv civila na teritoriji Rusije, kao i sabotaže i ubistva novinara", ukazala je Zaharova.

Da bi to uradio, Vašington pribegava krađi zamrznutih ruskih sredstava, za šta Kongres daje zeleno svetlo Bajdenovoj administraciji, objasnila je Zaharova.

Bela kuća se više ne oslanja na legende o pobedi kijevskog režima, već na činjenicu da će Oružane snage Ukrajine izdržati barem do predsedničkih izbora u novembru, a da ne pokvare sliku o Bajdenu, primetila je ruska zvaničnica.

Međutim, i republikanci u SAD imaju korist od novog paketa pomoći, jer će američki vojno-industrijski kompleks pristojno da zaradi, ocenila ja Zaharova i dodala da najdeblji kraj dobijaju obični Ukrajinci koje na silu teraju na front kao "topovsko meso".

image
VV inauguration
banner