Sport

Zvezda ne sme da kiksne tamo gde je porazi najviše bole: IMT je test Baharove budućnosti

Mlada novobeogradska ekipa pokušaće da u prvom superligaškom okršaju protiv šampiona napravi veliko iznenađenje, a to bi moglo skupo da košta izraelskom stručnjaka na klupi Zvezde. Crveno-beli su ove sezone već dva puta gubili od timova iz prestonice, a zbog velikog zaostatka za liderom Partizanom - nikakvo potcenjivanje sebi ne smeju da dozvole
Zvezda ne sme da kiksne tamo gde je porazi najviše bole: IMT je test Baharove budućnostiGetty © Maja Hitij / Staff

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da ostanu neporaženi na gostovanju Lajpcigu u meču 3. kola grupne faze Lige šampiona. Samo tri dana kasnije, crveno-beli se vraćaju obavezama u Superligi Srbije.

Nakon dva poraza u ranoj fazi sezone, ekipa Baraka Bahara ima sedam bodova zaostatka u odnosu na Partizan, uz utakmicu manje, a u subotu od 18.30 gostuju IMT-u.

Novopridošli član Superlige sa Novog Beograda svoje mečeve igra na stadionu Voždovca, a crveno-belima su se utakmice na veštačkoj travi na krovu šoping centra "Stadion" više puta pokazale kobnim.

Pre tačno dva meseca, Zvezda je gostovala baš Voždovcu na tom stadionu, kada su i upisali prvi poraz u ovoj sezoni. "Zmajevi" su tada poveli 3:0 u prvih sat vremena igre, a Baharovi puleni su preko Milana Rodića i Gelora Kange uspeli da samo ublaže poraz na 3:2.

Bila je to druga pobeda Voždovca nad Zvezdom na njihovom stadionu, a ona prethodna je verovatno i najpoznatiji poraz crveno-belih u poslednjoj deceniji. U maju 2017. godine šokantan poraz ekipe koju je vodio Miodrag Božović koštao je Zvezdu titule, koju je u finišu sezone Partizan uspeo da preotme.

Od tada je Zvezda suvereni vladar srpskog fudbala, prošle sezone činilo se ubedljiviji nego ikad, ali dolazak Baraka Bahara na klupu do sada nije doneo željene rezultate - njegova Zvezda se muči na gostovanjima.

Crveno-beli su ove sezone van stadiona "Rajko Mitić" već upisali četiri poraza. Istina, dva teško da iko može da im zameri jer su dolazili od Mančester sitija i Lajpciga, ali ona dva u Superligi su stvorila pomenuti jaz na tabeli između njih i "večitog" rivala iz Humske.

Zvezda je, zanimljivo, oba poraza van svog stadiona doživela u Beogradu, pošto su prošlog meseca pali i protiv Čukaričkog na Banovom brdu. Upravo to je trend kojem se nadaju igrači IMT-a.

Ekipa Nebojše Jandrića želi da postane treći beogradski tim koji će šampiona stajati bodova.

Novi superligaš se još uvek snalazi u elitnom rangu. Debitanti u Superligi su trenutno 11. na tabeli sa 11 bodova, ali igraju ofanzivan i atraktivan fudbal. Čukarički su baš na "krovu" razbili 3:0, dok su Partizan imali na kolenima pre neiskusne završnice u kojoj su crno-beli uspeli da preokrenu (2:3).

Njihovih 16 golova u dosadašnjem delu šampionata govori o Jandrićevoj želji da "traktoristi" igraju proaktivan fudbal - više golova od njih postigli su samo Zvezda, Partizan (po 29) i TSC (20).

Upravo je Partizan jedini tim koji je pobedio IMT na njihovom (prinudno) domaćem terenu, a od 18 primljenih golova ove sezone, Novobeograđani su samo šest primili kada su bili domaćini.

Istina, protiv Zvezde to ništa ne mora da znači. Ali činjenica je da su se crveno-beli do sada najviše mučili kada se to najmanje očekivalo. I Javor su prošle sedmice jedva savladali, ponovo primivši dva pogotka, pa je jasno da će šampion morati maksimalno da se posveti predstojećem protivniku.

Ne pobedi li Zvezda u subotu uveče, veliko je pitanje hoće li naredni meč protiv TSC-a (1. novembar) dočekati sa Barakom Baharom kao trenerom.

image
VV inauguration
banner