Sport

Srbi imali epizodne uloge, Dončić ponovo blista u dresu Dalasa

Izuzimajući učinak Nikole Jokića protiv Jute, srpski košarkaši u NBA ligi nisu imali previše razloga za zadovoljstvo
Srbi imali epizodne uloge, Dončić ponovo blista u dresu Dalasa© Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Jokić je novim tripl-dablom vodio Denver do četvrtog trijumfa od početka sezone, a pored njega, na parketima širom Amerike bila su još trojica naših momaka.

Jedino Vasilije Micić nije dobio šansu u ekipi Oklahoma Siti tandera, koja je sa 124:112 savladala Detroit na svom parketu.

Njegov saigrač Aleksej Pokuševski ušao je u igru, ali je na terenu proveo tek nešto manje od dva minuta.

Za to vreme nije mogao da se istakne, dva puta je promašio šut za tri poena, izgubio jednu loptu i napravio dva faula.

To nije smetalo Tanderima koji su na krilima Šaja Gildžus-Aleksandera (32 poena i devet skokova) upisali treći trijumf i trenutno su četvrti na tabeli Zapadne konferencije.

Bogdan Bogdanović nastavio je da igra toplo-hladno u dresu Atlante, pa je nakon jedne odlične partije, sada bio vrlo "bled".

Hoksi su napravili veliki preokret protiv Minesote, vratili se iz minusa od 21 poena i slavili rezultatom 127:113.

Najzaslužniji za to bio je Dežonte Marej, koji je duel završio sa 41 poenom, od kojih je 19 postigao u trećoj deonici, kada je Atlanta i nadoknadila veliki zaostatak.

Nažalost, nije imao dobru podršku od Bogdana – kapiten Srbije je za 20 minuta postigao osam poena (3/10 iz igre, 2/7 trojke), a imao je i četiri asistencije, kao i po jedan skok, ukradenu loptu, blokadu i izgubljenu loptu.

Atlanta je šesti tim Istoka sa skorom 2-2, dok je Minesota uz jedan trijumf pretrpela i drugi poraz.

Ni Nikola Jović ne može da se pohvali nekim zapaženijim učinkom za Majami, u porazu od Milvoki baksa – 122:114.

Joviću, koji je bio nadomak dabl-dabla u prošlom nastupu, trener Erik Spolstra sada nije dao toliko mogućnosti da se "razmaše". Odigrao je tek nešto više od sedam minuta i za to vreme ubacio pet poena i uhvatio četiri lopte. Pogodio je jednu trojku, oba slobodna bacanja, ali je imao i dve izgubljene.

Prošlosezonski finalista nije imao šanse protiv moćnog tandema iz Milvokija – Bakse je predvodio Janis Adetokumbo sa 33 poena, osam više od Demijana Lilarda.

Na drugoj strani, nedovoljno je bilo 35 poena Tajlera Hiroa, pošto je potpuno podbacio Džimi Batler, koji je meč završio sa samo 13 poena.

Majami je sada poslednji na tabeli Istoka sa jednom pobedom i tri poraza, dok je Milvoki na 3-1.

Ako srpski reprezentativci nisu imali dobro veče u NBA ligi, slovenački superstar Luka Dončić svakako jeste.

Dončić je ponovo na vrhuncu forme, nakon što je u finišu prošle sezone pružao nešto slabije partije. I on je, kao i Jokić, upisao drugi tripl-dabl od početka sezone i nosio Dalas do uspeha protiv Memfisa (125:110).

Luka je za okruglo 40 minuta maestralne košarke ubacio 35 poena i imao po 12 skokova i asistencija. To je bilo dovoljno da "telad" slomi otpor "grizlija", kojima nije bilo dovoljno ni 83 poena koje su zbirno postigli Dezmond Bejn, Džeren Džekson i Markus Smart.

Dalas je odmah iza Denvera na Zapadu sa maksimalnim učinkom iz tri utakmice.

Toronto, koje sa klupe predvodi Darko Rajković, poražen je u gostima kod Portlanda sa 99:91.

image
VV inauguration
banner