Sport

Čestitao Srbiji na uspehu, pa morao da se izvini: Volim Bosnu, nisam mislio ništa loše

Fudbaler koji je 2003. godine rođen u Nemačkoj susreo se na društvenim mrežama sa velikim brojem negativnih komentara zbog čestitki upućenih zemlji iz koje vuče poreklo
Čestitao Srbiji na uspehu, pa morao da se izvini: Volim Bosnu, nisam mislio ništa lošeGetty © Christian Kaspar-Bartke / Stringer

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u nedelju na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine pošto je remizirala 2:2 protiv selekcije Bugarske.

I dok je ovaj rezultat u Leskovcu doveo čak i do nezadovoljstva u Srbiji, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović morao je da se javno izvini zbog toga što je "orlovima" čestitao na uspehu.

Srbija je otišla na prvi EURO od 2000. godine, a Cvjetinović je na društvenim mrežama poslao čestitku koja je očito mnogima u Bosni i Hercegovini zasmetala. Defanzivac rođen u Berlinu je dobio toliko negativnih komentara da je morao da se oglasi.

"Ćao narode, kako ste malopre primetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Nisam tom objavom ništa loše mislio, to mi nije bila namera. Budući da imam porodicu u Srbiji, kao i po celoj bivšoj Jugoslaviji, i budući da je Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu i koji igra za Srbiju, moj dobar prijatelj, hteo sam da mu čestitam", počeo je Cvjetinović.

"Kako sam primetio po društvenim mrežama, moja čestitka je izazvala negativne komentare. Zato želim da objavim da dajem 100 odsto sebe za našu zemlju Bosnu i Hercegovinu i reprezentaciju, i da je volim. Nisam nikoga hteo da iznerviram", napisao je 20-godišnji Cvjetinović, koji trenutno nastupa za nemački Ingolštat.

image