Sport

Jokić dominira, a vređaju ga da je prljav igrač: Novi sukob, novi "tripl-dabl", ali i poraz

Nagetsi su upisali peti poraz ove sezone, a susret u Orlandu obeležila je i jedna sporna situacija u kojoj se našao srpski centar
Autor: YouTube / Hooper Highlights

Košarkaši Denvera zabeležili su novi poraz u NBA ligi, pošto ih je na gostovanju u Orlandu savladala domaća ekipa 124:119.

Ovo je četvrti poraz šampiona u poslednjih šest mečeva, a Nagetsima nije pomogla ni nova "tripl-dabl" partija Nikole Jokića.

Srpski centar je za 36 minuta na terenu zabeležio 30 poena, 13 skokova i 12 asistencija, ali Denver je skupo koštala činjenica da su u poslednjoj deonici rivalu dozvolili da postigne čak 42 poena.

Jokić je imao i tri ukradene lopte i dve blokade, kao i pomoć Majkla Portera juniora koji je dodao 25 poena. U toku susreta je u jednom duelu imao i manji sukob sa Džejlenom Sagsom, kada je igrač Medžika završio na parketu, što je na društvenim mrežama dovelo i do reakcija da je Jokić "prljav igrač". Evo kako je to izgledalo:

Ipak, Franc Vagner sa 27, Paolo Bankero sa 23 i Kol Entoni sa 20 poena bili su presudan faktor za trijumf Orlanda.

Denver sada ima skor 10 pobeda i pet poraza i na trećem mestu je u Zapadnoj konferenciji, iza Minesote i Oklahome. Orlando je četvrti na Istoku, iza Bostona, Milvokija i Majamija.

image