Sport

"Rusi bi osvojili Ameriku, jer ste idioti i slabići": Vlasnik UFC-a izvređao Amerikance

Prvi čovek UFC-a, kontroverzni Dejna Vajt ponovo je podigao buru svojom izjavom
"Rusi bi osvojili Ameriku, jer ste idioti i slabići": Vlasnik UFC-a izvređao AmerikanceGetty © Christian Petersen / Staff

Vlasnik uspešne organizacije mešovitih borilačkih veština obrušio se na američke MMA borce i istakao da nisu ni do kolena Habibu Nurmagomedovu i drugim borcima iz Dagestana.

Iz ove ruske republike dolazi veliki broj vrhunskih MMA boraca, a Vajt je izjavio da bi "borci iz Rusije mogli da osvoje Ameriku".

Očekivano, takva izjava izazvala je veliku pažnju u Sjedinjenim Državama. Iako borci poput Šona O'Malija, Šona Striklanda i Džona Džonsa jesu Amerikanci i jesu šampioni u svojim kategorijama, Dejnu Vajta to nije sprečilo da izvređa lokalne MMA borce.

"Kada bi Habibov tim došao iz Dagestana verovatno bi za tren osvojio Ameriku. Današnja generacija je puna idiota i p*****a i osim grupice ljudi s juga niko ne bi stao da odbrani ovu državu. Kada pogledamo ljude iz drugih zemalja, ovi momci iz Rusije su drukčije satkani, imaju potpuno drugačiji mentalitet. Mi smo postali mekani i slabi", rekao je Dejna Vajt u svom poslednjem obraćanju.

Inače, prvi čovek UFC-a ne krije da mu je žao što je Habib Nurmagomedov odlučio da završi sa borbama na vrhuncu karijere, a nakon smrti oca. On sada trenira MMA borce iz Dagestana, među kojima je najnovija senzacija Islam Mahačev.

"Nije lako odbiti ponudu od 20, 30, 40 miliona dolara, ali za mene nije sve u novcu i to nije najvažnija stvar. Kada sam već odlučio da odem, to je za mene završena priča. Srećan sam i ne žalim zbog odluke", poručio je Habib svojevremeno kada je bio upitan o eventualnom povratku u oktagon.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner